ТРИЈУМФ ЗА ЛЕПШУ ЗИМУ

ЗРЕЊАНИНЦИ ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ ЧЕКАЈУ УТАКМИЦУ СА ДИНАМОМ 1945

У финишу меча са Подунавцем, Раднички је поражен са беле тачке и Зрењанинци су, коло пре краја, заковани на десетом месту, са 17 бодова, шест мање од Динама 1945 који, пред спуштање јесење завесе, долази на обале Бегеја. Црвено – црни су, последњих недеља, покушали да надокнаде пропусте са почетка трке и подигли су ниво форме. Милан Стојаноски преузео је екипу од Бранка Савића, некадашњег саиграча из Пролетера и Партизана, и водио је екипу у победи против ОФК Кикинде. Из породичних, раније најављених разлога, није био на клупи у Белегишу и мењао га је Милош Жеравица.

– Пораз од Подунавца је прошлост. Погледао сам снимак утакмице, било је грешака и у таквом односу снага, могли смо до доброг резултата. Остао је меч до краја јесење сезоне и све што се дешавало ранијих недеља, остаје иза нас и за анализу. Приоритет нам је дуел са Панчевцима и треба да се покажемо у најбољем издању. Надам се да ћемо успети – рекао је Милан Стојаноски.

Зрењанинци су свесни да свака утакмица значи много за најављене амбиције, али брине неефикасност екипе и са свега 12 голова у 14 мечева, нису ни могли више од 17 бодова.

– Кратко смо заједно, непуне три недеље није довољно да се привикнемо једни на друге и да применимо што се захтева и чини постулат игре. Бранко Савић је, такође, био кратак период, много тога се изменило, неки су били повређени и са картонима и немамо избора осим јуриша за победу. Анализирали смо Панчевце, нису случајно шест бодова испред нас и могу да играју без притиска. Наш избор је победа и биће тако док сам овде. Разлике између екипа су минималне и можемо да се надигравамо.

Пред јучерашњи тренинг, са члановима стручног штаба, Стојаноски је одрадио последњу анализу игре Панчеваца.

– Јача је анализа како ми треба да играмо, Панчевце смо упознали, не смемо дозволити да нас изненаде и треба да нападнемо смишљено и са великом дозом стрпљења. Утакмица је дуга и не решава се са првим судијским звиждуком – по ручио је Стојаноски.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!