ТРИЈУМФ ЗРЕЊАНИНАЦА У ГОСТИМА ПРОТИВ ПРВОПЛАСИРАНЕ ЕКИПЕ ИЗ РУМЕ

Фудбалери Радничког, на тешком гостовању против првопласиране екипе Слована из Руме, остварили су веома важну победу и кући донели велика три бода.

Иако је у првом полувремену вођена уједначена борба на терену, фудбалери  Радничког ипак су успели да упишу два поготка. У 35. минуту Предраг Радић је центрирао, лопта је погодила играча одбране домаћих  у руку и судија Граховац показао је на белу тачку. Пенал је извео Ковачевић и довео црвено-црне у вођство од 0:1. Имали су и домаћи прилику, али је на срећу Зрењанинаца Брана Илић погодио пречку. У 45. минуту, након грешке одбране на ивици шеснаестерца, Ковачевић одузима лопту и погађа доњи леви угао голмана гостију Шегавца за великих 0:2 на полувремену.

У другом делу озбиљно су притисли домаћи и у 58. минуту Максимовић Никола, након гужве у шеснаестерцу, долази до лопте и смањује на 1:2.  У наставку ређале су се шансе Румљана као на траци, али имали су  среће фудбалери Радничког, а и млади голман Носаљ био је на висини задатка тако да је резултат остао непромењен. Црвено-црни заслужено су донели велика 3 бода из Руме.

Након утакмице тренер Бранко Савић обратио се играчима у свлачионици и захвалио свима на залагању  и најавио, иако му је веома жао, да напушта Раднички, јер наставља тренерски посао заједно са Владимиром Гаћиновићем у суперлигашком клубу ФК Напредак из Крушевца. 

У следећем колу фудбалери Радничког, 4. новембра од 13 часова, дочекују екипу ОФК Кикинда.

Слован Рума: Шегавац Матија, Симић Данило, Радовић Никола, Лукешевић Лазар (Мн), Јандрић Владимир, llić Брана, Батало Иван, Радишић Александар, Маринковић Миливоје(Мн), Перошевић Драган, КулЈанин Алекса (Мн) Заменици: Кромпић Бранислав, Савиновић Марко, Великић Лука (МЈ), Алексић Дејан, Живковић Дејан, Стојисављавић Ненад и Максимовић Никола.

Раднички Зрењанин: Носаљ Андреј (Мн), Николић Лука, Врбљанац Симо, Стевановић Љубомир, Попов Стефан, Ковачевић Марко, Јањатовић Данило (Мн)
Косовић Никола, Радић Предраг, Борисављевић Страхиња (Мн), Степанчев лгор. Заменици: Ранђеловић Милош, Јоњев Марко (Мн), Радић Петар, Пецарски Богдан, Арсић Андреј, Шаре Вук, Маљукан Милош (Мн).

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!