ТРКА ПОЧИЊЕ 12. АВГУСТА

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФС ВОЈВОДИНЕ, ОБАВЕЗА СНИМАЊА УТАКМИЦА ОД ЈЕСЕНИ И У ВОЈВОЂАНСКИМ ЛИГАМА

 У Новом Саду је одржана седница Извршног одбора ФС Војводине, председавао је Драган Симовић, први човек савеза, а на дневном реду било је 16 тачака.

 Једногласно су усвојени Извештаји такмичарских, дисциплинских и судијских органа за пролећни део лига под окриљем ФСВ. Усвојене су Пропозиције такмичења, Упутство за бараж утакмице за попуну Српске лиге “Војводина“ и Пропозиције завршног дела такмичења за Куп ФСС на територији ФСВ за наредну такмичарску сезону. 

 Српсколигаши ће бити у обавези да утакмицу почну са тројицом бонуса (играчи рођени 2004. године), док ће војвођански лигаши морати да имају двојицу стартера из ове категорије. Обавеза снимања утакмица, која већ постоји у “Војводини“, од јесени биће примењивана и у три групе Војвођанске лиге.

 Донета је Одлука о утврђивању износа чланарине за програмске активности. Клубови из Српске лиге “Војводина“, за јесењу сезону, уплатиће 50 хиљада динара, војвођански лигаши десет хиљада мање, док су клубови Омладинске, Кадетске и Пионирске лиге Војводине у обавези да на рачун савеза уплате по десет хиљада динара. Рок за испуњење ове обавезе је 4. август.

 Верификовани су и састави лига за наредну такмичарску сезону, која почиње 12. августа и траје до 19. новембра. Проходност ка српсколигашкој сцени, имали су прваци Војвођанских лига, Железничар из Инђије (“Југ“), ОФК Кикинда (“Исток“) и Братство 2019 (“Север“). Статус војвођанских лигаша, стекли су прваци подручних лига ТСК (Прва новосадска лига), Јадран (Сремска лига), Солунац Јерковић (ПФС Суботица), Хајдук из Стапара (ПФС Сомбор), БАК (ПФС Панчево) и Будућност из Српске Црње (ПФС Зрењанин), уз победнике баража Хајдук (Бешка), Ђурђин и Русанду (Меленци).

Донета је и одлука именовању такмичарских, дисциплинских и судијских органа, при чему ће само Мирослав Пупац (дисциплински судија) и Милан Живковић (заменик), бити надлежни за “Војводину“ и све три групе Војвођанских лига.

М. Менићанин

KOНФЕРЕНЦИЈЕ КЛУБОВА 26. ЈУЛА

 Конференције клубова свих лига под окриљем ФСВ, биће одржане 26. јула у Новом Саду. Обавезан семинар за тренере, планиран је 7. августа, док ће семинари судија и делегата бити организовани од 3. до 7. августа у Бечеју.


СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Миодраг Радаковић (комесар за такмичење)

Миодраг Дрљача (заменик)

Роберт Киш Чепеги (комесар за суђење)

Јовица Милин (заменик)

Горан Илић (комесар за безбедност)


ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “СЕВЕР“

Живко Бакић (комесар за такмичење)

Иван Бошњак (заменик)

Дејан Вучић (комесар за суђење)

Александар Каталинић (заменик)

Десимир Ђокић (комесар за безбедност)


ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “ИСТОК“

Дејан Поточан (комесар за такмичење)

Ковиљко Марковић (заменик)

Миљан Мишић (комесар за суђење)

Бојан Јевтић (заменик)

Зоран Јановић (комесар за безбедност)


ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “ЈУГ“

Драган Крмар (комесар за такмичење)

Зоран Алимпић (заменик)

Веселин Аџић (комесар за суђење)

Бранислав Ћаћић (заменик)

Милан Дакић (комесар за безбедност)

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!