ТРКА СА СОМБОРЦИМА ДО КРАЈА

ОТПИСАНИ ТЕКСТИЛАЦ (ОЏАЦИ) ВРАТИО СЕ У БОРБУ ЗА ТРОН У СРПСКОЈ ЛИГИ ВОЈВОДИНА

Одличим играма и серијом од пет узастопних победа у финишу првенства Српске лиге „Војводина“, фудбалери Текстилца успели су да се врате у врх и са сомборским Радничшм 1912 најозбиљнији су кандидати за пласман у Прву лигу. Оба клуба имају по 30 бодова, али тиму из „града зеленила“ припале су јесење почасти, јер им је гол-разлика боља за гол. Из другог плана прилику чекају Јединство (СП), са минусом од два, и ОФК Бечеј са пет бодова мање.
– За разлику од неких претходних сезона када је одскакала само једна, екипа, сада је другачија ситуација. Сомборци и ми смо у првом плану док још неки клубови чекају из заседе евентулани кикс. Лига је изједначена, тако да нико унапред не може да рачуна на сигурне бодове. Показало се то и јесенас, кад су фаворити неочекивано остајали без унапред уписаних бодова. Све упућује на закључак да ће други део бити интересантнији и резултатски неизвеснији када је у питању борба за виши ранг и испадање. Свесни смо те чињенице и због тога морамо добро да се спремимо, да бисмо пребродили све препреке – каже Милован Панков, тренер Текстилца.
После десетог кола и пораза од Тисе, у Адорјану, Оџачани су се налазили на деветом месту са 15 бодова. Заостајали су за Сомборцима седам, а иза Јединства шест бодова. Чинило се да је то недостижна предност и да од борбе за прво место нема ништа.
– Успех је што смо се вратили у трку за прво место, то је колективно дело, свако од нас уткао је део себе. Ту мислим на руководство, играче и чланове стручног штаба. Веровао сам сам у фудбалере, дисциплиновано су извршавали што смо тражили од њих, било је видљиво да смо побољшали игру у свим сегментима. У последњих пет утакмица примили смо само гол, а постигли 14 и то нас је поново натерало да озбиљно размищљамо о борби за виши ранг.
„Плаво-бели“ су тек у трећем колу, играли пред својим симпатизерима, у поразу од сомборског Радничког (0:2). Побеђени су Раднички Зрењанин (4:0), Хајдук 1912 (1:0), Станишић (1:0), Јединство (5:0) и Динамо 1945 (5:1), уз реми са Кабелом (1:1). Биланс је пет победа, реми и пораз, уз гол-разлику 17:4.
Резултати на гостовањима: Нафтагас 1:1, Подунавац 1:2, Први мај 0:1, ОФК Бечеј 3:2, Борац 1:1, Тиса
3:2, Омладинац 0:1 и ОФК Бачка 0:2. Учинак је четири победе, по дваре мија и пораза, освојено је 14 бодова, уз 12 датих и девет примљених голова. Укупан биланс је 30 бодова, уз гол-разлику 29:13.
Имали смо, у првих десет кола, осцилација у игри, што се неповољно одразило на резултате – каже Дејан Станковић поуздани дефанзивац и капитен. – Тек у завршници заиграли смо како се очекивало, па смо успели да анулирамо бодовни заостатак који је после десетог кола износио седам бодова минуса у односу на Радничи и шест колико је Јединство имало више од нас. Сада је све то другачије и видећемо можемо ли на пролеће да освојити неки бод више него јесенас.
Веселин Ђурковић обављао је улогу спортског директора:
– Ово је успех младе екипе у јакој конкуренцији. Ривали имају веће буџете од нас, што наш успех чини вечим. Фудбалери имају велики потенцијал, док је стручни штаб уложио много знања и труда да бисмо стигли до врха. Милојко Ерић стоји иза свих ових резултата, надамо се да ће остати у клубу и остварити још један велики успех, као што је то било са екипом ОФК Оџака, пласманом у Прву лигу. Покушај са Текстилцем био би лакши када би локална самоуправа препознала ове напоре и помогла нам да клуб још боље функционише. Надамо се да ће показати разумевање.
Поред Ерића и Ђурковића, треба истаћи и Милоша Маркуша, младог секретра, и Марка Смајевића, који финансира двоје радника задужених за свлачионицу и терен.
Р. Медић

ШАВИЈА РЕШЕТАО

Најефикасније стрелац Текстилца био је Стефан Шавија са 13 голова, постигао је један мање од голгетера лиге Ненада Кудрића, нападача Бечеја.По четири гола дали су Стефан Шормаз и Александар Влаисављевић, а два гола постигли су Иван Давидовић, Славен Јуриша и Ирфан Зулфић, а уписали су се још Дејан Ђурић и Младен Веселиновић.                                                                                                                                                                           – Летос сам приступио Текстилцу и имао сам јак мотив да се докажем у новој средини. Озбиљно сам радио на тренинзима и био као запета пушка на свакој утакмици. Задовољан сам учинком, али увек може и мора боље, па ћу тог начела да се држим и у наставку такмичења – каже Шавија.                                                                                                                                                                                      

БРАЋ И ЂУРИЋ ПО 15 МЕЧЕВА

Шансу су јесенас добила 22 фудбалера. Браћ и Ђурић одиграли су свих 15 утакмица, Веселиновић, Шавија и Јуриша играли су по 14 пута, а по 13 Шишков, Зулфић, Влаисављевић, Зекић, Анђелковић, Шормаз и Давидовић. Филип Јездовић нанизао је 12 мечева, један мање Лазар Николић, а по десет капитен Дејан Станковић и Урош Вуковић. Осам пута дрес је облачио Слободан Ивановић, по четири пута на терену су били Владимир Илић и Милош Игњатовић, утакмицу мање одиграо је Александар Клиска, а две је укњижио Дарко Бјелић.
Резервни голман Никола Студен није бранио у првенству, али био је успешан на две утакмице купа и допринео да се Текстилац нађе у финалу Западнобачког округа.

ЗУЛФИЋ И ШИШКОВ ПРЕДЊАЧИЛИ У КАРТОНИМА

Јесенас су највише жутих картона добили Зулфић и Шишков, по четири. По један мање зарадили су Шавија,  Анђелковић и Станковић, по два су дсбили Јездовић, Јуриша, Давидовић и Студен.
По једном су опоменути Ђурић, Веселиновић, Николић, Ивановић, Влаисављевић и Браћ. Једини црвени картон зарадио је Ирфан Зулфић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!