ТРКА ЗА ВРЕМЕНОМ ЗА ЗЕЛЕНИМ СТОЛОМ

Нови спас од испадања Јединсгво (Стара Пазова) је пронашло је путем припајања Феникса 1995 под плаво-белу заставу. А посла око ове вештачке творевине има доста, фузија би свакако била лакше решење и краћи пут, међутим, оба клуба одлучила су се за дужи, трајнији пут, до детаља поштујући и одредбе Закона о спорту и фудбалских прописа.

После извештаја ревизора, који ће се бавити финансијама и уписа у АПР регистар, следи само привидно лакши део посла, који се мора ужурбано, са постављеним роком, најкасније до 12. јула завршити. Уследиће Скупштине оба клуба, па заседање највишег тела у два правца које ће аминовати стварање новог клуба под називом – Јединство. А у последњем кораку ванредна скупштина новог-сгарог Јединства именовала би нове органе, а већ сад је извесно да ће председник Управног одбора бити Миша Хриц, ће у својству мандатара изабрати најближе сараднике. Сви се надају да ће овога пута бити срећније руке, јер су се његови ранији изабраници брзо заситили и просто побегли од прихваћених улога, па је на крају књига спала на нека четири слова.

Обиман посао не би могао успешније и у кратком року да се заврши да није било подршке и помоћи стручних служби ФС Војводине, посебно генералног секретара Миодрага Цвијића са којим су надлежни у Јединству били у скоро сталном контакту. Велику помоћ око прикупљања докумената и стварања мозаика пружила је између осталих адвокатска канцеларија Лагунџић, а њен власник је један од ватрених навијача плаво-беле чете, па су тиме значајно смењени трошкови око ових обимних радњи.

У играчком, као и руководећем кадру, очекују се велике промене. За сада само круже приче о доласцима играча углавном из угашеног Феникса 1995. Јединство ће се одрећи чак десеторице који су у зимском прелазном року доведени као појачања, али су изневерили очекивања. Поучени горким искуством, ново руководство клуба настојаће да убудуће доведе у само квалитетне и проверене снаге, без исхитрених потеза. Многи се већ нуде, са некима су обављени разговори, али се имена још не спомињу све док се папирологија на заврши.

Ко ће прекорачити праг свлачионице знаће се 6. или 7. јула кад ће се извршити прозивка вероватно са новим-старим шефом струке Миланом Вујасином, који ће изабрати помоћнике и кренути у нове, извесније походе, верује се са стабилнијим и знатно квалитетнијим играчким погоном – са нескривеном жељом да се никада више не размишља о опстанку. Амбиције, пак, нису превелике, бар за следећу сезону а за даље са бољом финансијском конструкцијом размишљаће се и о првом месту, таква су бар уважавања у овом тренутку. 

Фото: ОДЛАЗИ ИЛИ ОСТАЈЕ/Данило Живановић 

М. Бзовски

СЕЛИДБА НА ФЕНИКС АРЕНУ НАЈБОЉА ОПЦИЈА

Горуће и суштинско питање је где ће Јединство убудуће играти у Српској лиги Војводина. Вековни стадион у центру града је одавно руиниран, просторије склепане од парчића столарије само се сваке године дотерују, али молерај услед влаге брзо пропада. Трибине са три четвртине прљавим пластичним столицама очајно изгледају.

Комисије за преглед терена до сада су прогледале кроз прсте, одобравале условно играње и мимо фудбалских правилника и тиме учуниле само медвеђу услова, јер услова за републичко такмичење фактички није било. Изнајмљивање околних новоизграђених стадиона у Белегишу, Новим и Старим Бановцима изискивало би веће трошкове. Изградња новог станишта више се не помиње, а нема ни повољних дестинација, најприхватљивије је привремено или још боље трајно решење, пресељењем на Феникс арену наравно, уз благослов Милића Стојаковића, који је властитим средствима изградио кутак за лепи тренутак учесника у такмичењу и гледалаца, стриктно поштујући стандарде за учешће у прволигашким такмичењима, али и много више.

Разговори у виду купо-продајног уговора или закупа су почели, жељно се очекује њихов повољан завршетак, наравно уз сагласност друге заинтересоване стране – пазовачке општине. Услови би били идеални, поготово што је изградњом надвожњака изнад брзе пруге омогућен безбедан приступ прелепој арени удаљеној километар од центра града.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 30. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!