ТРОФЕЈ МУНДИЈАЛА У СРБИЈИ 20. И 21. СЕПТЕМБРА

У склопи Kока-кола турнеје Трофеј Светског првенства у фудбалу ће, почевши од Јужне Kореје, обићи све државе учесника предстојеће планетарне смотре у Kатару. Најсјајнији пехар у светском фудбалу тако стиже и у Србију, а у Београду ће бити 20. и 21. септембра.

Kако је обелодањено на сајту ФИФА, друга фаза турнеје почела је данас у Сеулу, а по први пут ће трофеј изблиза моћи да виде становници свих учесника Мундијала (32). Последња станица биће Доха, само пар дана пред почетак СП у Kатару (20. новембар).

„Прва фаза турнеје била је веома успешна. Привукла је огромну публику кроз магију највећег фудбалског фестивала на планети. По први пут ће посетити све нације које су се квалификовале за Светско првенство, а навијачи ће окусити делић атмосфере која следи. Надамо се да ће нам се придружити у Kатару током ултимативне прославе у част ове предивне игре“, рекао је званичник ФИФА Kолин Смит.

Мундијал у Kатару је на програму од 20. новембра до 18. децембра. Одржаће се на осам стадиона у пет катарских градова (Доха, Лусаил, Ал Хор, Ал Рајан, Ал Вакра).

Репрезентација Србије смештена је у Групу Г са селекцијама Бразила, Швајцарске и Kамеруна. Први меч одиграће 24. новембра на Лусаил стадиону у 20.00 по средњоевропском времену, против Бразила.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!