Фудбалери Младости из Бачког Јарка заслужено су освојили победнички пехар на традиционалном, 13. по реду, турниру „Трофеј Бачко Градиште 2022.“. Прво су у суботу победили Препород из Новог Жедника резултатом 2:0 (0:0), а у финалу су савладали домаћина Војводину са 3:1 (0:1). Градиштаци су првог дана турнира, после 0:0 у регуларном току утамице, пеналима 2:0 победили новосадски Борац.

Утакмицу за треће место није играна, јер су Новосађани, због повреда играча и немогућности да саставе тим, без борбе препустили треће место Препороду.

Финале је имало, условно речено, два полувремена. У првом су Градиштаци били агилнији, чвршћи и, на крају крајева, створили неколико прилика од којих је Сакач у 29. минуту лоб ударцем савладао истрчалог Родића за 1:0. Само четири минута раније одиграна је најлепша акција на утакмици. Капитен Воше Пеленгић је теледиригованом дијагоналом избацио на десни бок Сакача, који је успешно прошао и убацио лопту пред гол, али Савков није успео да је захвати како треба и све је отишло у неповрат. Наставак је већ у трећем минуту донео изједначење и то из пенала. Сигуран ефзекутор најстроже казне био је Остојић. То је покренуло „младосташе“ и до краја утакмице се, углавном, играло на половини домаћина. У 59. минуту Јарачани окрећу резултат у своју корист. Марковић је одлично прошао по десној страни и несебично упослио боље постављеног Зељковића, коме је преостало само да лопту проследи у мрежу. Два минута касније Плавшић је опалио по лопти и она је уздрмала пречку. Све је одлучено у 75. минуту, када је Митровић одлично центрирао са десног бока, а Марковић високо скочио и школским ударцем главом закуцао лопту у мрежу за коначних 1:3.

По завршетку утакмице председник Војводине из Бачког Градишта Горан Кудрић је уручио победнички пехар Јарачанима, који су се тако, као девети клуб, уписали у носиоце „трофеја Бачко Градиште“. ОФК Бечеј 1918 је освојио три трофеја, Бачка 1923 из Ђурђева и Војводина из Бачког Градшта су у два наврата стигли до наслова победника, а по једанпут је пошло за ногом Бајши, ЖСК-у из Жабља, сада Младости из Бачког Јарка, Младости из Турије, Његошу из Ловћенца и Хајдуку из Чуруга.

Војводина – Младост (БЈ) 1:3 (1:0) Бачко Градиште: Игралиште у СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Горан Тешановић (Србобран). Стрелци: Сакач у 29. минуту за Војводину, а Остојић у 48 (11 м), Зељковић у 59. и Марковић у 75. минуту за Младост. Жути картони: Пеленгић, Тројановић, Миладинов, Киш (Војводина), а Остојић, Марковић (Младост).

Војводина: Вулин, Илић, Драшко, Проданов, Рајачић, Тешановић, Савков, Пеленгић, Сакач, Тројановић, Киш. Играли су још: Танкосић, Томић, Миладинов, Шегуљев.

Младост: Родић, Ђукић, Антонић, Акик, Бешовић, Стојановић, Тодоровић, Радовановић, Дмичић, Митровић, Папак. Играли су још: Ромић, Бајић, Остојић, Зељковић, Ковачевић, Марковић, Плавшић.

Младост из Бачког Јарка са победничким пехаром – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net