ТСЦ ЧУВА НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ ГОЛМАНА У СРБИЈИ: ВЕЉКО ИЛИЋ ДО 2025!

Тополчани закључали момка који је бриљирао у последњих шест месеци

Исплате се у Бачкој Тополи добре партије у дресу Плавих. Након шефа стручног штаба Лазетића и фудбалера Ифета Ђаковца и чувар мреже Вељко Илић је потписао нови уговор који му гарантује останак у ТСЦ-у до лета 2025. године, претходни је истицао годину дана раније.

Илић је ове сезоне пружио феноменалне партије у дресу ТСЦ-а, сачувао је мрежу на девет мечева, успео да одбрани два пенала па је свакако значајан и његов допринос за тренутно треће место на табели Моцарт Бет Суперлиге.

Бивши голман Црвене звезде је стигао у Бачку Тополи у јулу 2021. и провео је годину дана у омладинском погону клуба. Умало да оде на позајмицу прошлог лета а онда се повредио Никола Бурсаћ, што је Илић знао врло добро да искористи. Млади чувар мреже је стигао и до дреса младе репрезентације Србије, дебитовао је у пријатељском мечу против Русије.

Мисле у ТСЦ-у и на будућност, Илић је рођен 2003. године и тек му је 19 година. Хвалио га је и шеф стручног штаба Жарко Лазетић, који сматра да је Вељко Илић добар залог за будућност тима. Он је не само први избор испред поменутог Бурсаћа, него је потиснуо на клуп у и много искусније Ненада Филиповића и Немању Јоргића.

ВАЊА УЗЕЛАЦ

Извор: http://www.mozzartsport.com 

ОБЈАВЉЕНО: 09. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!