ТСЦ ДОЧЕКУЈЕ РАДНИК ИЗ СУРДУЛИЦЕ

Фудбалери ТСЦ-а у недељу 18. фебруара од 17х, на свом стадиону ТСЦ Арена, дочекују екипу Радника из Сурдулице у 21. колу Суперлиге уверени да ће у првој пролећној утакмици пред домаћом публиком пружити добру партију и освојити нова три бода.

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је констатовао да се по табели види да Радник није у доброј ситуацији, али да је баш пред такве противнике најанксиознији.

„Подсетио сам играче да сам на питања како се припремамо за Вест Хем одговарао „исто, као и за Радник из Сурдулице“. Знам да смо ми апсолутни фаворити, али да и да лако можемо да изгубимо. То што су они на последњем, а ми на трећем месту не гарантује ништа. Свака утакмица је прича за себе и за сваку се исто спремамо. Прихватамо улогу фаворита и одговорност да увек треба да будемо на највишем могућем нивоу, али резултат увек може да оде у неочекиваном смеру. Био бих задовољан да сутрашњу утакмицу добијемо резултатом од 1:0“, рекао је Лазетић.

Лазетић је подсетио да је разлика у односу на претходну утакмицу та што сада он има четири жута картона, али је закључио да је то много боље него да је неко од играча у таквој позицији

 „Сви су тренирали ове недеље, неки фудбалери су у бољем, неки у слабијем моменту, али сви су на располагању. Очекујем да ћемо бити спремни и паметни и да ћемо се ми питати у предстојећем мечу. Могло би се рећи да смо имали неке проблема у ниској зони, али већину смо решили.  Свима који прате фудбал треба да буде јасно да је решавање ниске зоне против добро организоване екипе најтежа ствар у фудбалу. Не сумњам да ће мој сјајни колега Душан Ђорђевић, бивши селектор младе репрезентације Србије,  покушати да нас управо ту угрози. Наравно, ми радимо да то поправимо, није лако, али желимо да играмо проактивни фудбал и да из ситуације у ситуацију спроводимо у дело оно што вежбамо на тренинзима“, казао је Лазетић .

Тренер ТСЦ је поновио да је за њега ова утакмица под‌једнако вредна као и она против Вест Хема и да је то покушао да појасни играчима.

„Фокусирани смо на свој посао, не правимо разлику међу противницима и сваку утакмицу доживљавамо као нову прилику. На нама, стручном штабу, је да то усадимо играчима, увек постоји дилема колико у томе успевамо, али то се види управо на терену. Невезано за резултат видеће се колико смо напредовали и колико смо карактерно спремни да се носимо са изазовима. Прошле године смо у томе били добри и сада нем је жеља да додатно  напредујемо и померимо границе. Такмичимо се сами са собом и између себе јер имамо добар тим и јаку конкуренцију. Играчи знају да им је свака нова утакмица прилика да се изборе за статус јер се на њима најбоље стиче увид и добија одговор на питање ко је каквог квалитета. На терену се, на основу говора тела, реакције на промашену шансу или примљени гол, види како се ко са тиме носи и у односу на то правимо балансе  да би постали што бољи и побеђивали.

И везни играч Ифет Ђаковац очекује тежак меч против квалитетног противника али истовремено верује да ако буду довољно концентрисани и ако дају максимум ни резултат неће изостати.

Утакмица ТСЦ-Радник играће се у недељу 18. фебруара од 17х на стадиону ТСЦ Арена у Бачкој Тополи. Пренос је обезбеђен на каналу Арена Спорт 1.

ФК ТСЦ је тренутно 3. на табели са 40 освојених бодова, екипа Радника је 16. са 11 бодова.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 18. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!