ТСЦ: ФАВОРИТИ СМО, АЛИ ТО НЕ УЗИМАМО ЗДРАВО ЗА ГОТОВО

Фудбалери ТСЦ у суботу, 25. фебруара, од 16х на свом стадиону Арена дочекује екипу Спартака из Суботице, у 23. колу Супер лиге Србије, уверени да ће то бити занимљив и добар меч, у коме ће сва три бода остати домаћину.

Шеф стручног штаба ТСЦ-а Жарко Лазетић је подсетио да се у фудбалу гледа само резултат, али да њега као тренера и цео стручни штаб радује што се види да многе ствари по питању игре ТСЦ-а функционишу боље.

„У односу на прошлу полусезону стојимо боље иза лопте док градимо нападе, нисмо имали много противничких контранапада, поготову у последња два меча смо много боље контролисали утакмицу него раније и томе ћемо тежити у наставку првенства. Посебно ћемо на то обратити пажњу на утакмици против Спартака јер знамо да напред имају брзе и квалитетне играче. Трудићемо се да када ми имамо лопту будемо што мирнији и сигурни са њом, да након изгубљене лопте одреагујемо адекватно и не дозволимо да нас контрирају“ рекао је Лазетић.

Лазетић се осврнуо на улогу ТСЦ-а као фаворита у предстојећој утакмици, али и на чињеницу да су као екипа дошли у позицију да буде фаворит на готово сваком мечу који игра.

„Мислим да цео клуб добро носи ту улогу која нам је приписана. Ипак, не узимамо ствари здраво за готово и свесни смо да свака утакмица може да да оде у смеру који ми не желимо и зато поштујемо противнике. Не гледамо табелу јер знамо колико квалитета Спартак има, без обзира на проблеме у овој сезони. Несрећно су губили утакмице у којима су били егал, са голом разлике и то у последњим минутима. Имају добар тим и квалитетне појединце и позиција на табели коју заузимају није реална“.

Лазетић искористио прилику да истакне да ТСЦ никада није, нити ће стављати каузуле у уговоре играча који оду на позајмицу.

„Наш играч на позајмици Станојловић нам је дао гол у првом колу и сада сви питају за Бурсаћа који је позајмљен Спартаку. Бурсаћ је по својој жељи отишао, јер је сматрао да не добија довољну минутажу и ми му желимо све најбоље. Фудбал је колективни спорт и ако Спартак као тим заслужи да нас победи и буде бољи од нас немам никакав проблем да Бурсаћ буде најбољи играч на терену. То је наш став за све играче који оду на позајмицу. Сви они се боре за себе и покушавају да се истакну, а ми никоме не желимо да ускратимо шансу и верујемо да сви треба да имају равноправне услове за борбу“, закључио је Лазетић.

Одбрамбени играч Немања Петровић је нагласио да ТСЦ очекује квалитетна дерби утакмица.

„Спартак је овај део првенства почео са три пораза, али анализирајући утакмице које су играли против Партизана и Чукаричког видим да то није због лоше игре. У најмању руку су били изједначени са противницима. Са Чукаричким су чак имали више ситуација за голове и победу, али нису имали среће. Добро је што играмо на нашем терену и наметнућемо им наш ритам и висок интензитет. Ако испоштујемо све принципе имамо право да се надамо повољном резултату“ рекао је Петровић.

Утакмица ФK ТСЦ – Спартак играће се у суботу 25. фебруара од 16х на стадиону Арена у Бачкој Тополи, уз директан пренос је обезбеђен на каналу Арена Спорт 10.

Екипа ТСЦ тренутно заузима 3. место на табели са освојених 45 бодова, док је Спартак 14. са 18 бодова.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 24. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!