ТСЦ ИМА РАСПУЦАНУ ОДБРАНУ: СВОЈ ГОЛ ЧУВАЈУ, А ПРОТИВНИЧКИ УГРОЖАВАЈУ

Наставио је тим Жарка Лазетића против Радника из Сурдулице (2:1) леп низ – осми пут заредом није поражен и тренутно држи високо друго место на табели у првенству Србије. Игра ТСЦ у одличној форми, о чему говори и податак да је на последњих пет мечева освојено 13 од могућих 15 бодова. Реми против Црвене звезде сигурно се не рачуна као кикс.

Против Сурдуличана ош једном је одличан био Саша Јовановић, који скоро на свакој утакмици даје гол или асистира и носилац је игре свог тима. Вељко Илић је поново био врло сигуран међу стативама и успео је да сачува три бода одбраном пенала у надокнади времена. Ипак, један други детаљ упада у очи онима који детаљно прате Моцарт Бет Суперлигу.

Асистент код оба поготка Тополчана био је дефанзивац Горан Антонић. Централни бек је ове сезоне просто експлодирао и сем што је део једне од најбољих одбрана у лиги, успео је два пута да се упише у стрелце. У суботу је два пута његов центаршут прослеђен у мрежу противника. Био је стрелац већ у првом колу када је постигао водећи гол против Чукаричког, био је стрелац и у Лучанима. Сем Антонића, од дефанзиваца су се у листу стрелаца уписали и Јосип Ћалушић и Немања Стојић. Централни бекови одлично користе прекиде и баш зато су претња по гол противника.

Поред неприкосновеног Јовановића, који је наместио шест голова у првенству, истичу се Милош Цветковић и Аранђел Стојковић са по три асистенције. Претходно коло су срушили Младост у Лучанима где су учествовали у изградњи три поготка. Цветковић је дошао летос управо из Лучана и одлично се сналази у тиму ТСЦ-а. Аранђел Стојковић је део плавог тима од 2021. и готово да нема позиције на којој није играо од када је у Бачкој Тополи. Освајач купа Србије из 2020. са Војводином је врло битан играч у екипи јер покрива све позиције у одбрани а може да игра и задњег везног.

О томе како су његови дефанзивци тако ефикасни говорио је и шеф стручног штаба, Жарко Лазетић.

„Сви учествују у свим фазама игре. Негде се нападачи много троше и нису ефикасни, промашују шансе. Говорио сам то и на почетку сезоне када се правила фама о томе како много промашујемо, да је то нормално. Са друге стране, план игре је, посебно када играмо против ниске зоне, да имамо и тај изненађујући фактор са дефанзивним играчима. За сада нам то иде добро, надам се да ће тако и наставити. Имамо дефанзивце са офанзивним карактеристикама и гледамо да их искористимо што боље“, истакао је Лазетић.

Фото: Старспорт

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 03. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!