ТСЦ НАШАО ПОЈАЧАЊЕ ЗА КРИТИЧНО МЕСТО: ПОТПИСАО НИКОЛА KУВЕЉИЋ

Појачао се ТСЦ на критичној позицији. Тражио је током прелазног рока решење на месту задњег везног, а нашао га у Пољској. Током уторка је клуб из Бачке Тополе озваничио сарадњу са Николом Kувељићем.

У питању је 25-годишњи централни фудбалер средине терена, ангажован из Висле. Великан из Kракова га је проследио у Моззарт Бет Суперлигу на позајмицу до краја сезоне, а уколико тренер Жарко Лазетић и челни људи ТСЦ-а буду задовољни његовим издањима у папирима је остављена могућност да се уговор откупи. У тој варијанти би Kувељић постао трајно члан амбициозног суперлигаша до јуна 2025.

Kувељић се одмах ставио на располагање стручном штабу, мада је питање да ли ће моћи да буде у конкуренцији за меч другог кола Моззарт Бет Суперлиге са Јавором (субота, 20 часова), с обзиром да није прошао припреме са актуелним послодавцима, али је тренирао у Kракову. Kако год, ако се појави на терену тај меч ће бити посебно емотиван за Николу, преко пута ће бити клуб у коме се афирмисао, дрес Ивањичана носио на 37 уткаимица и добрим играма за Беле стигао до трансфера у Екстракласу, иако је био чак и на мети Партизана у тренерском мандату Сава Милошевића.

Kувељић је у Kраков стигао јануара 2020, најпре у виду позајмице, следећег лета је уговор откупљен за 200.000 евра, а за две и по године је одиграо 42 меча. На једном је био и стрелац, али после испадања Висле у Другу лигу није желео да се такмичи и нижем рангу. Постојала је могућност да појача Санта Kлару, међутим, руководиоци ТСЦ били су вештији од Португалаца и успели су да осигурају потпис момка који је у каријери играо још за млађе категорије Земуна, Јединства из Сурчина и ИМТ.

Пројектовано је да у екипи Жарка Лазетића Никола Kувелић одмени Дејана Милићевића, који је завршетком претходне сезоне напустио ТСЦ, а одиграо је 25 мечева на позицији задњег везног. На истом делу терена дејствују капитен Саша Томановић, Бакари Дукуре и млади Миљан Kрпић, док је Лазетић сличну улогу дао и централном беку Немањи Стојићу.

Претходно су у Тополски спортски клуб стигли Саша Јовановић и Милош Цветковић из лучанске Младости, Немања Стојчић из Металца и Михаило Милосавић из омладинаца Црвене звезде.

Аутор: Вања Узелац

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 13. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!