ТСЦ ОСТАО БЕЗ ТРЕНЕРА: ЛАЗЕТИЋ У МАКАБИЈУ!

Тим из Бачке Тополе напустио један од најбољих тренера Супер лиге последњих сезона

Жарко Лазетић, претходних сезона један од најбољих тренера Супер лиге и најзаслужнији уз агилну управу за историјске успехе ТСЦ-а прелази у славни Макаби из Тел Авива.

Под командом још увек годинама младог, али врло успешног стручњака клуб из Бачке Тополе је из сезоне у сезону растао. Круна успеха била је претходна сезона у којој је изборено друго место у елитном рангу после чега и борба у квалификацијама за Лигу шампиона, али је Брага била прејака у двомечу. Лазетић је потом успешно водио ТСЦ у окршајима са Вест хемом, Фрајбургом и Олимпијакосом у Лиги Европе, али је, ипак, зимовање у Европи остало само сан.

Сад већ бивши шеф стручног штаба клуба из Бачке Тополе заслужан је што је Немања Стојић играма у претходној сезони задивио и селектора Србије Драгана Стојковића који га је уврстио на списак путника за ЕВРО у Немачкој. Лазетић је постепено градио каријеру, прво је предводио млађе категорије Партизана, потом сениоре Телеоптика, Металца и ТСЦ-а. Изврстан рад у претходном периоду Лазетића није промакао ни навијачима Партизана који су га после сваке смене, са усхићењем дозивали у Хумску 1.

Нема дилеме да ће до сарадње великог партизановца и клуб црно-белих у будућности доћи, али ће пре тога Лазетић морати да се избори да оствари што запаженији учинак на израелском тлу. Посао му неће бити лак, јер главног конкурента за титулу, Макаби Хаифу, предводи бивши тренер Звезде Барак Бахар.

Иначе Макаби је најтрофејнији израелски клуб и сваке сезоне навијачи очекују највеће домете на домаћем тлу и што бољи учинак у Европи. Последња титула, освојена прошле сезоне, је 25 у историји. Понос Израела може да се подичи са 24 купа и седам Супер купова.

Пред Жемберијем, председником ТСЦ-а и директором Палађијем је наредних дана тежак задатак да нађу адекватну замену за успешног стручњака, сада адута Макаби Тел Авива.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!