ТСЦ ОТКУПИО КУВЕЉИЋА ОД ВИСЛЕ

Дефанзивни везиста од лета под уговором са клубом из Бачке Тополе

Бори се екипа Жарка Лазетића за излазак у Европу а уједно и склапа тим за наредну сезону. Прво појачање ће бити садашњи играч везног реда, Никола Кувељић, који је летос дошао на позајмицу из пољске Висле Краков.

Клуб из Бачке Тополе је искористио откупну клаузулу у уговору и тако обезбедио останак некадашњег фудбалера Јавора из Ивањице. Није званично познато колика је откупна клаузула, јер је клубови нису обелоданили, спекулише се износ од 100.000 евра.

Упркос повреди која га је удаљила са терена у току сезоне, Кувељић је успео да упише 21 наступ у Mоцартбет Суперлиги и један у купу. Забележио је и једну асистенцију против нишког Радничког када је прелепим додавањем упослио Аранђела Стојковића. Ради се о фудбалеру који игра на позицији задњег везног, може да буде и централни везиста. Имао је мању минутажу од доласка Милана Радина, али је свакако опција на коју рачуна шеф стручног штаба Лазетић.

Кувељић је рођен у Београду 1997, почео је каријеру у Земуну, да би је градио у ИМТ-у, Јединству из Сурчина и Јавору из Ивањице. Баш је као играч екипе Јавора био стрелац у победи свог тима против ТСЦ-а. Након афирмације у домаћем фудбалу, Ивањичани су инкасирали лета 2020. године двеста хиљада евра његовим преласком у Вислу из Кракова. За пољски клуб је одиграо 42 утакмице и уписао се једном у стрелце.

На позајмици у екипи Тополчана је и Лука Илић, али је наводно клуб далеко од његовог трајног довођења у своје редове.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 21. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!