ТСЦ-ОВ ПУТ ДО ЛИГЕ ШАМПИОНА: ОД РЕНЏЕРСА ДО МАРСЕЉА, СИГУРНА МАКАР ЛИГА ЕВРОПЕ

Тополчани имају обезбеђену јесен на међународној сцени

Нешто ново у српском фудбалу: Имаћемо једног сигурног учесника Лиге шампиона – Црвену звезду и још један клуб у квалификацијама, а то ће мимо свих очекивања бити ТСЦ.

Изненађујуће, али потпуно заслужено клуб из Бачке Тополе је освојио друго место, које ове године води у треће коло квалификација за елитни европски куп. Ипак, јако тежак пут чека тим Жарка Лазетића до групне фазе. Рекло би се, скоро па немогућа мисија када се погледа листа потенцијалних ривала српском клубу.

Ред вожње за ТСЦ је овакав: 24. јула ће бити жреб за 3. коло квалификација. Тамноплави ће бити у групи неповлашћених клубова, јер има најмањи коефицијент од свих осам учесника – само 6.475 бодова.

На данашњи дан могући противници српског вицеправака су: Глазгов Ренџерс (Шкотска), Брага (Португалија), ПСВ Ајндховен (Холандија) и Марсељ (Француска). Заједно са ТСЦ-ом међу неносиоцима на жребу су: Унион Сен Жил (Белгија), Штурм (Аустрија) и Дњепар-1 (Украјина).

Прва утакмица 3. кола квалификација играће се 8/9. августа, док су реванши заказани за 15. август.

У међувремену, 7. августа, биће одржан жреб за последње, 4. коло квалификација. Према пројекцији, не очекује се да ТСЦ стигне до те фазе. Али, нових клубова, који се тек тада прикључују такмичењу нема, тако да је списак потенцијалних ривала не промењен, сви горе побројани клубови, с тим што ће бити само два пара.

Утакмице 4. кола квалификација играће се 22/23. и 29/30. августа.

Уколико ТСЦ не прође до групне фазе Лиге шампиона, а без обзира у којој фази квалификација да испадне, ићи ће директно у групу Лиге Европе. По свим пројекцијама, српски клуб би у том случају био у 4. шеширу, јер би такође имао најмањи коефицијент.

А, према садашњем стању ствари и пројекцијама, из првог шешира вребају Ливерпул, Ајакс, Виљареал, Леверкузен, Аталанта… Из другог ПСВ Ајндховен, Олимпијакос, Бетис, Марсељ, Ференцварош… Док су у трећем Слован Братислава, Молде, Шериф, Антверпен, Фрајбург, БАТЕ Борисов…

Где год да се пласира, ТСЦ-а чека историјска сезона и успех којем се мало ко на северу Србије надао да ће доћи тако брзо за Тамноплаве.

ОБЈАВЉЕНО: 28. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!