ТСЦ: ПРЕД НАМА ЈЕ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ У ШЕСНАЕСТИНИ ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Фудбалски клуб ТСЦ из Бачке Тополе у среду 18. октобра у 14ч гостује у Смедереву у утакмицу шеснаестине финала Купа Србије. Меч се игра на стадиону Тврђава.

Шеф стручног штаба Жарко Лазетић је пред прву елиминациону Куп утакмицу нагласио је то такмичење у коме се често дешавају изненађења, неретко већ у првим колима.

„Прошле године смо против Лознице једва извукли живу главу у првој куп утакмици и сигурно је да ће противник растерећен улоге фаворита и у добром моменту у коме се налази бити спреман за нас. Компактни су, добро се бране и дисциплиновани су. Имају доста искусних играча, супелигаша, тако да ће меч  бити отворен за било који исход и видећемо како ћемо се снаћи“, рекао је Лазетић.

Он је додао: „По ономе што смо видели чини се да је терен у Смедереву лош, а то ће додатно да изједначи квалитет, јер на таквом терену није битно ко је какав играч, већ ко ће како да добија дуеле. На нама је да се адаптирамо и пронађемо начин да одиграмо најбоље што умемо и пробамо да прођемо даље. Смедерево је озбиљан тим у својој лиги, која је прилично изједначена. Примају и дају мало голова, али утакмице решавају у своју корист. Од ОФК Београда су по мени изгубили потпуно незаслужено и све у свему екипа су за респект“.

Лазетић је нагласио да је Куп већ треће такмичење у коме ТСЦ учествује, тако да ће у наредних недељу дана имати три утакмице у три различита такмичења.

„Прво иде Куп у среду, па првенство у суботу и потом, у четвртак Лига Европе. То је велики изазов за нас  и биће сјајно искуство. Наравно то је ритам  који смо желели и за који смо радили. Пред нама је осам важних утакмица у три недеље, али за играће је то посебно уживање. Ми, као стручни штаб, смо покушали да се организујемо и припремио мечеве унапред, како би имали неки оквирни план,“ казао је Лазетић.

Тренер ТСЦ-а је нагласио да је што је здравствено стање играча одлично.

„Ђорђевић се полако укључује у рад, а два млада репрезентативца тренутно нису ту. Осталих 20 играча су одрадили изванредне тренинге. Анализирали смо почетак сезоне и европске утакмице и покушали да одрадимо корекције и унапредимо неке сегменте игре, тако да поправимо оно што је деловало лоше. Момци су се припремили и сада нам остаје тежи део, да све то пренесемо на терен и остварујемо резултате које желимо, не само у Смедереву, већ у осталим мечевима који долазе а који су сваки на свој начин попут дербија. Биће изазовно, пред нама су екипе са врха табеле и Европа“, закључио је Лазетић.

Играч средине терена Никола Кувељић такође очекује тежак меч против екипе Смедерева која у свом рангу такмичења није доживела пораз у десет кола.

„Пред нама је паклен период, утакмице на свака три-четири дана, али спремни смо за то, поготову после паузе током које које смо се одморили и припремили  тактички и физички. Пре свега спремали смо се за Европу. Већ смо узели веома значајан бод за све нас, и куб и играче. Свесни смо да нам је бод против Олимпијакоса до скоро деловао незамисливо, али ето, успели смо. Што се тиче Лиге, мислим да смо је добро отворили иако је могло боље у утакмицама у којима смо губили бодове, ипак не можемо рећи да смо незадовољни досадашњим скором. Утакмица у Смедереву ће бити тешка. Играмо у гостима, а отежаће нам и терен. Наравно, како је нама тако је и њима, а свакако ћемо се потрудити да идемо даље“, казао је Кувељић.    

Утакмица шеснаестине финала Купа Србије ФК Смедерево –ФК ТСЦ играће се 18. октобра од 14х  на стадиону Тврђава у Смедереву. Директан пренос је обезбеђен на каналу Арена Премиум 2.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 18. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!