Исплате се добре партије у ТСЦ-у. Везиста Ифет Ђаковац продужио је данас уговор са Тополским спортским клубу на додатну годину, пошто је за ових сезону и по очигледно задовољио прохтеве свих у клубу. Новим уговором везан је за клуб све до 2025. године.

Ђаковац је у Тополу стигао јануара 2021. године као жеља тадашњег тренера Младена Kрстајића. Претходно је у Моцарт Бет Суперлиги наступао за Златибор из Чајетине, а његов трансфер је плаћен 55.000 евра.

Брзо се усталио у првој постави Тополчана и до сада је на 61 утакмици забележио шест голова и седам асистенција. Ове сезоне званично четири гола крај његовог имена, посебно се истакао у победама против екипе Младости ГАТ и имењака из Лучана, те у судару са Радничким 1923.

Ђаковац је по природи офанзивни везиста, али му није страно да игра и као централни, па и дефанзивни везни. Прошао је омладинску школу Партизана након чега је играо за Тутин, одакле прелази у Златибор. Управо су га партије у дресу тима из Чајетине препоручиле тадашњем тренеру ТСЦ-а који је инсистирао на његовом довођењу.

Аутор: Вања Узелац (дописник Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Извор: https://www.mozzartsport.com/