ТСЦ РЕМИЗИРАО СА ДЕБРЕЦИНОМ НА ПРИПРЕМАМА У ТУРСКОЈ

Фудбалери ТСЦ-а после сусрета без голова против Ахмата, ремизирали са мађарским Дебреценом, уз по гол на обе стране.

Утисак је да је ТСЦ био за нијансу бољи тим, поготово у другом полувремену.

Од почетка је била јасна намера тренера Жарка Лазетића да се последња линија ривала притисне. Успели су Бачкотополчани на почетку да креирају неке шансе, али су оне углавном биле осујећене офсајдима, за које арбитри нису баш увек били у праву. Дебрецен је заиграо боље, после почетног периода у коме се није најбоље снашао на пресинг супарника и настојао да освоји све веће делове терена. Светла тачка у игри трећепласиране екипе у Суперлиги Србије био је Лука Илић. Продором по десној страни у 12. минуту изборио је фаул, након чега је ТСЦ имао, до тада, најбољу прилику. Илић је додао повратни пас до Ђаковца, који је шутирао са ивице шеснаестерца, да би се испречио дефанзивац Дебрецина и отклонио опасност.

Упркос томе што је ТСЦ имао за нијансу боље прилике да дође до гола, у 31. минуту први ударац ривалу је ипак задао Дебрецен. Цветиновић је под притиском проследио лопту до голмана Илића, који није успео да је прихвати, што је Шош искористио и донео својој екипи вођство.

У наставку су у игру ушли Цветковић, Вукић и Ћалушић и одмах је било приметно да су унели додатну и преко потребну енергију. Доказ томе била је и ситуација у 55. минуту када је поново Ђаковац запретио, ипак преспоро по земљи. Био је то само наговештај најбољег периода у игри ТСЦ-а. Акције Бачкотополчана биле су све лепше, тако да се није много чекало на нову шансу. Међутим, епилог је, као и прошли пут био исти, пошто је Илић после одличног напада, шутирао преко гола.

Само два минута касније стигла је и награда за добру игру ТСЦ-а. Илић је додао ка Ђаковцу, који је лопту проследио Вукићу, да би „деветка“ Лазетићевог тима из другог покушаја савладала Међерија за изједначење. Наредни изазов екипу ТСЦ-а очекује 23. јануара, када ће одмерити снаге са Партизаном.

ТСЦ – Дебрецен 1:1 (0:1)

БЕЛЕК: Стадион „Папилон центар“, гледалаца: 100, главни судија: Бирсен (Турска). Стрелци: Вукић у 58. за ТСЦ, а Шош у 31. минуту за Дебрецен.

ТСЦ: В. Илић (Филиповић), Стојковић (Томановић), Петровић (Крстић), Антонић (Цветковић), Цветиновић (Ћалушић), Стојић (Крпић), Радин (Кувељић), Ђаковац (Чолић), Л. Илић, Јовановић (Вукић), Ратков (Рашид).

ДЕБРЕЦЕН: Међери, Кушњир, Десландес, Лагатор, Ференци, Манрик , Сечи, Џуџак (Барат), Варга, Шош, Селеши, Бабунски.

Вук-Милош Петровић

Фото: ФК Дебрецин/Душан Цветиновић зауставља напад ривала
 
ОБЈАВЉЕНО: 19. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!