ТСЦ САД НОСИ ТЕРЕТ ДРУГОГ МЕСТА – ПРВИ ИЗАЗОВ ЈЕ СУРДУЛИЦА

„У нашем приступу се ништа неће мењати у преосталих десет утакмица, желимо да све зависи од нас и на сваком мечу ћемо покушати да играмо нашу игру, да ми утичемо на дешавања на терену и да од првог минута играмо фудбал за који сматрамо да ће нам донети резултат“, поручио је Жарко Лазетић

ТСЦ је у прошлом колу преузео друго место Moцарт Бет Суперлиге и до краја, не само ове фазе такмичења, већ и предстојећег плеј-офа, жели ту да остане и оствари највећи успех у историји клуба.

Ипак, екипа Жарка Лазетића сада мора да покаже да је у стању да издржи велики притисак и настави победнички низ, а први изазов представљаће сутрашњи обрачун у Сурдулици.

Радник је оскољен победом у Хумској у прошлом колу и жели нове бодове у борби за опстанак у елитном рангу такмичења.

„Увек нам је било тешко да играмо у Сурдулици, не само због терена и услова који тамо владају, већ и због квалитета њихових играча који су изузетно организовани дефанзивно и добри у игри напред један на један. Успели су да се издигну из тешке позиције у којој су били, највише захваљујући мом колеги Ђорђевићу који је показао велику храброст када се вратио у Радник. У моменту када су на полусезони имали само осам бодова њему је успело да екипу практично уведе у зону плеј-офа. Од његовог доласка голове су примали готово увек из прекида, једино им је Партизан дао гол из игре. Опасни су у прекиду и у транзицијама, при том имају изванредног голмана који успева да одбрани многе противничке шансе. О њиховом квалитету говори чињеница да су успели да победе Партизан, што нас упозорава да веома озбиљно схватимо утакмицу“, рекао је Лазетић.

Лазетић процењује да ће предстојећа утакмица у Сурдулици бити никада тежа и да неће бити лепа, јер ће терен много отежавати и једној и другој екипи. Он не доводи у сумњу да ће оба тима бити такмичарски настројена и да ће се показати колико је ТСЦ спреман и колико добро може да се адаптира на теже услове игре.

„До сада нисмо имали проблеме у приступу утакмицама и у позицији смо која је веома добра, а сигуран сам да ће момци урадити све што је у њиховој моћи да што дуже остане тако. У нашем приступу се ништа неће мењати у преосталих десет утакмица, желимо да све зависи од нас и на сваком мечу ћемо покушати да играмо нашу игру, да ми утичемо на дешавања на терену и да од првог минута играмо фудбал за који сматрамо да ће нам донети резултат“, закључио је Лазетић.

Одбрамбени играч Милош Цветковић се сложио да ТСЦ очекује тешко гостовање.

„Пред нама је још један тежак меч и озбиљна екипа која не заслужује место на табели на коме се тренутно налази. То су показали у прошлом колу када им је успело да победе Партизан. Наравно, ми имамо јасан циљ од почетка сезоне и даћемо све од себе да остваримо победу и приближимо се остварењу циља“, рекао је Цветковић.

Утакмица 28. кола Moцарт Бет Суперлиге Србије се игра у недељу, 2. априла у Сурдулици од 16.00. Директан пренос је обезбеђен на каналу Арена Спорт 10.

ФК ТСЦ је тренутно 2. на табели са 55 освојених бодова, екипа Радника је 15. са 20 бодова.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!