ТСЦ СЕ КОНАЧНО „ОТРЕЗНИО“ ПОСЛЕ ЕВРОПЕ, ИФЕТ ЂАКОВАЦ СРУШИО НИШКИ БЕДЕМ

Тополчани бољи од Радничког из Ниша у 17. колу Моцарт Бет Суперлиге – 1:0

Успео је ТСЦ коначно да се не оклизне после Европе и да упише победу. Иако је деловало на моменте да је на помолу ново изненађење, све дилеме је отклонио двојац који је ушао са клупе, потпомогнут центарфором домаћег тима, Урошем Миловановићем. Милош Пантовић се нашао на правом месту тек да одбије лопту до Ифета Ђаковца који је погодио за нова три бода вицешампиона Србије, и тако дотукао Раднички из Ниша – 1:0.

Гости су дошли са једним циљем, да избегну пораз. Недостајало им је 15 минута до циља, и сигурно би били презадовољни бодом, првим који у свом тек другом мечу уписао Славољуб Ђорђевић. Овако Нишлије остају на претпоследњој позицији на табели Moцарт Бет Суперлиге, и како ствари стоје биће им потребно још времена да се навикну на захтеве новог тренера.

Покушавали су гости кроз контра нападе да угрозе гол Вељка Илића, али само онолико колико им је то допуштао тим из Бачке Тополе. Како се ближио крај утакмице расле су тензије на терену, долазило је до кошкања, чак и до искључења на клупи Радничког из Ниша. Све то говори у прилог томе колико су бодови били битни за обе екипе, али ће на срећу по тим Жарка Лазетића сва три остати на северу Србије. Још једном је вицешампион Србије био бољи ривал, сада су то успели и да крунишу победом.

Имао је ТСЦ посед, иницијативу, али су до прве праве прилике дошли тек после готово пола часа игре. Саша Јовановић је послао пас ка Урошу Миловановићу, чији шут је ишао право у чувара мреже гостујућег тима, Драгана Росића. Раднички се из морања определио на контра нападе и ударце са дистанце, којих руку на срце није било превише. Убрзале су Нишлије, те је после Саве Петрова, прилику пропустио и Лазар Јовановић. Као књига на неколико слова, спало је прво полувреме на свега пар шанси за постизање поготка, а најближе томе да се упише у стрелце био је Милош Цветковић, који је са свега пар метара погодио некога од дефанзиваца Нишлија.

Одмах након паузе су Тополчани убрзали темпо, да би после пар минута настала канонада пред голом Драгана Росића, међутим, ни Иван Милосављевић ни Урош Миловановић нису успели да се снађу и затресу мрежу. Спетљао се и Милан Радин, који се нашао у врло изгледној позицији и био непрецизан. Гости су наставили да буду оријентисани на одбрану свог гола, без већих прилика напред, што ТСЦ није умео да казни. Умало да јунак постане Саша Јовановић, украо је лопту Јамкаму и избио пред гол Драгана Росића, који је успешно укротио његов ударац.

Деловало је да је на помолу нова „клизање“ после Европе, а да не буде тако побринуо се Ифет Ђаковац. Комбинација тројке у нападу и асистенција Милоша Пантовића за офанзивног везисту Тополчана. Нису одустали гости, врло брзо су могли до изједначења, да врховима прстију није Вељко Илић извукао из гола ударац Пејовића. Није хтео Жарко Лазетић да враг поново однесе шалу, па је појачао дефанзиву и затворио све прилазе голу до краја утакмице. Поцрвенеле су Нишлије до краја још једном, када је због другог жутог картона искључен Вања Илић.

 ТСЦ – РАДНИЧКИ НИШ 1:0 (0:0)

/Ђаковац 76/

Бачка Топола, ТСЦ арена

Гледалаца: 500

Судија: Момчило Марковић (Београд)

ТСЦ (4-3-3): Ве. Илић 6,5 – М. Цветковић 6,5, Крстић 6,5, Стојић 6,5, Петровић 6,5 (од 80. Шош) – Милосављевић 6 (од 68. Пантовић 6,5), Радин 6,5, Вулић 6 (од 61. Ђаковац 7) – С. Јовановић 6,5, Миловановић 6 (од 80. Антонић), Ћирковић 6,5

Раднички Ниш (4-3-3): Росић 6,5 – Јамкам 6,5, Војновић 6, Бакић 6, Петровић 6,5 – Пејовић 6, Месаровић 6 (од 72. С. Цветковић), Ва. Илић 6 – Л. Јовановић 6 (од 78. Ивеља), Белаковић 6 (од 90. Шкрбић), Петров 6

Играч утакмице: Ифет Ђаковац (ТСЦ)

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 03. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!