ТСЦ ТВРЂИ И ОД ВЕЧИТИХ: ТОПОЛЧАНИ ПРИМИЛИ ЧЕТИРИ ГОЛА У 11 КОЛА

Звезда је на врху табеле, Партизан у великом налету, али по једној ставци и једни и други гледају у леђа ТСЦ-у.

Ове сезоне је Тополчанима врашко тешко дати гол! Прво, то се десило само четири пута, друго, у томе су успеле само четири екипе, сви по једном а редом Чукарички, Нови Пазар, Црвена звезда и Kолубара. Нису све екипе у Моцарт Бет Суперлиги одиграле исти број утакмица, али то само иде у прилог тиму из Бачке Тополе, што значи да су на више мечева од осталих сачували мрежу. Одмах иза екипе Жарка Лазетића су Црвена звезда, Партизан и Војводина.

Голман Илић (чак је и Филиповић на јединој утакмици у којој је био стартер сачувао мрежу) а испред њега Ћалушић, Антонић, Стојковић, Петровић, Цветковић, Томановић и Стојић. Управо је бивши играч Металца из Горњег Милановца један од заслужних за овакав резултат, и сматра да ореол носи цео тим:

„Сигурно кад причамо о дефанзиви то нису само играчи задње линије то је цео тим, то је заслуга свих играча. У одбрани учествују и крила па и центарфор“, наглашава Немања Стојић.

Одиграли су фудбалери у тамно-плавим дресовима доста тешких утакмица, а пребродили су без пораза и гостовања Партизану и Звезди, где су примили свега један гол, од укупно два на свим гостовањима ове сезоне:

„Било је различитих утакмица, најтеже је бранити се против Звезде и Партизана, јер од њих највише прети опасност по гол“.

Једини пораз ТСЦ је доживео од Новог Пазара, у утакмици у којој су били бољи и створили више шанси:

„Са друге стране, доста је захтевно када наша екипа напада целу утакмицу и противник се сконцентрише на контра-нападе“.

Kако каже Стојић, кључ успеха је и добра припрема утакмице те добра анализа противника, за шта је заслужан стручни штаб:

„Све је од утакмице од утакмице, зависи од противника, трудимо се да испоштујемо све што се од нас тражи, припрема нам може бити само помоћ, поготово што нас упозна против каквих играча играмо. Анализа нам предочи слабости и квалитет противника, неке мане и предности“.

Жарко Лазетић, шеф стручног штаба ТСЦ-а преферира формацију са три играча у задњој линији одбране, где је посебно занимљива улога Немање Стојића. Kод куће се ипак више оријетниште на напад па се пребацује на формацију 4-3-3:

„Није ми страно да играм и задњег везног, ја сам та спона између везног реда и одбране, мој задатак је да направим вишак са лоптом, да добрим пасим избацим прву противничку линију одбране. У другим ситуацијама сам централни штопер“, наводи бивши капитен Металца.

Фото: Славље играча ТСЦ-а (МН Прес)

Аутор: Вања Узелац (дописник Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 15. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!