ТСЦ У ИСТОРИЈСКОМ ДУЕЛУ ДОЧЕКУЈЕ ВОШУ

 
Уколико домаћин остане непоражен, сачуваће друго место у Супер лиги, које води у квалификације за ЛШ

ТСЦ у недељу, 28. маја, од 17 часова дочекује екипу Војводине у последњој утакмици сезоне, мотивисани да је крунишу победом.

Шеф стручног штаба ТСЦ-а, Жарко Лазетић је рекао да је ТСЦ остварио историјски успех на коме треба честитати играчима, управи, стручном штабу, навијачима и свима из клуба.

– Након оваквог успеха, сви су срећни, али предстојећа утакмицом може много тога да помути. Председник организује славље, ту су конфете и ватромет, храна и пиће и све је спремно за прославу, али страхујем да то у овом последњем кораку не покваримо. Иако нам сви већ честитају и виде нас у квалификацији за Лигу шампиона, ово је утакмица као и свака друга у којој нам победа није загарантована. Ипак и без обзира на све, наш подухват јесте велики и ништа га не може умањити – казао је Лазетић.

Лазетић је рекао да му се чини како су сви у последњих месец дана очекивали да ТСЦ направи неки кикс и да је свестан да је пред његовом екипом неизвесних 90 минута у којима је чак могуће да одиграју најлошији меч сезоне.

Ипак, верује да његови играчи, који су показали изузетан карактер током целе сезоне, неће упасти у замку и да ће задржати континуитет добрих игара и победа, да ће одиграти како треба и да ће у овој последњој утакмици оправдати место на табели.

– Чињеница је да смо ове сезони бољи од Војводине, боље смо пласирани и имамо више бодова, али у случају неуспеха публика и навијачи ће рећи да ја нисам добро спремио утакмицу или да су играчи подлегли притиску и сви ће нас оцењивати по овом дуелу и то је нормално. Што се мене тиче, играчи су доказали квалитет и обезбедили групну фазу европског такмичења, тако да им не треба додатни мотив да покажу да су квалитетнији од противника – рекао је Лазетић.

Додао је и да се ТСЦ спрема за добар меч и да то што им је довољан бод не значи да неће покушати да одиграју што боље, наметну се и да као током целе сезоне иду на победу.

– Нећемо ништа епохално мењати и тешко да би нам то дало резултате на дуже стазе. Током целе сезоне се видело да су играчи мотивисани и спремни, а на мени је сада да их усмерим на фудбалске ствари, да не размишљају о слављу. Свестан сам да на утакмици у недељу можемо много да изгубимо, а мало тога да добијемо, морамо да се фокусирамо на игру добрим интензитетом, да будемо сигурни, да нападамо и да радимо све што смо радили целе сезоне, захваљујући чему смо и дошли у позицију у којој смо сада.  Колико је овај успех клуба значајан видеће се тек у годинама пред нама – закључио је Лазетић.

ФОТО: ФК ТСЦ
 
ОБЈАВЉЕНО: 28. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!