ТСЦ ВИСОКИМ ПРЕСИНГОМ СЛОМИО ШИБЕНИК

Екипа из Бачке Тополе је високим пресингом у другом полувремену савладала Шибеник, који је играо без највећег појачања Дуја Чопа – 2:1 (1:0).

Играч одлуке био је Михајло Милосавић, који је био део притиска екипе Жарка Лазетића на противничку одбрану. После грешке у додавању, лопту је погрешно скренуо голман Антонио Ђаковић, а на правом месту се нашла бивша нада Црвене звезде и постигла првенац у новом клубу.

ТСЦ је одлично отворио меч и повео голом Михајла Бањца од 15. минута. Велики део посла у тој акцији одрадио је искусни Аранђел Стојковић, који је одлично пробио по десној страни и на врху петерца погодио Бањца који је ударцем из прве погодио мрежу хрватског тима.

Лазетићева екипа нијее успела да исконтролише меч почетком другог полувремена, када се на терену нашло чак седам играча рођених 2002. и 2003. године. Није било мирноће у пасу, па је дошло до грешке и контранапада који је у изједначујући погодак претворио Леон Kрековић. Био је то једини ударац у окври гола од стране играча Шибеника на овој утакмици.

ТСЦ је примио шокантан погодак, али се брзо консолидовао и почео озбиљно да притиска противника. Такве околности изнедриле су ситуацију из које је суперталентовани Милосавић постигао победоносни погодак. Само минут раније екипа из Бачке Тополе није успела да искористи колосалну шансу у којој су заредом претили Стојић, Дукуре и Станојловић. Хрвати су тада имали среће, али су поклекли већ у наредном нападу.

Било је ово прво славље Лазетићевог тима у Словенији, након што је поражен од љубљанске Олимпије.

„Били смо добри смо били у високом притиску на противничку одбрану, потребно нам је још на лопти, али имамо довољно времена. У наредној сезони можете да очекујете амбициозан ТСЦ, који зна шта хоће и са лоптом и без ње. Већина екипе је на окупу, имамо континуитет у раду, прихватили смо неке принципе у игри, надограђујемо се. Очекујемо долазак још два-три играча, два везна фудбалера и једно крило. Верујемо да ће све бити завршено када будемо дошли у Србију“, рекао је Жарко Лазетић после меча.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 26. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!