ТСЦ ЗА ДАН ЗАВРШИО ДВА СУПЕР ПОЈАЧАЊА: И ПАНТОВИЋ У ПЛАВОМ ДРЕСУ

Крилни нападач Вождовца изабрао Бачку Тополу пре Партизана.

(Од дописника Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Какав дан за вицешампиона Србије. Прво је озваничен трансфер Петра Станића који је откупљен од Црвене звезде, а мало после је стигла потврда да је нови фудбалер другопласиране екипе Mozzart Бет Суперлиге постао и Милош Пантовић, дојучерашњи ас Вождовца. ТСЦ је у једном дану довео два огромна појачања која конкурисати за место у првом саставу. Занимљиво, обојица су већ дуго на листи жеља клуба и раније су довођени у везу са Тополчанима. Изнео је уочи почетка припрема Жарко Лазетић став да ће клуб покушати да „подупла“ играче на свим позицијама и за сада све иде у том правцу.

Још прошле сезоне је шеф струке ТСЦ-а Лазетић изјавио да „сања Пантовића“ уочи доласка Змајева на ТСЦ Арену. Сада су испуњене жеље младог стратега јер је крилни нападач дошао у клуб под његовом палицом. Иако га је дуго тражио Партизан и писало се да је сам играч инсистирао да обуче црно-бели дрес, недавно је Ивица Краљ изјавио да је Пантовић променио одлуку што је био јасан знак да ће прећи у редове ривала из Бачке Тополе.

Тополчани су први послали понуду Вождовцу коју је изједначио Партизан, наводно је клуб из Хумске нудио и већу плату младом фудбалеру. Претпоставља се да је кључна била чињеница што ће ТСЦ играти групну фазу Европе а Партизан ће до ње морати кроз квалификације. Епилог приче је трансфер повременог репрезентативце Србије за који ће клуб са севера Србије морати да плати 300.000 евра, како се незванично сазнаје.

Милош Пантовић је рођен 2002. године и прошао је млађе категорије Војводине, потом Црвене звезде. Са црвено-белима је играо у омладинској лиги Шампиона где његове партије нису прошле незапажено. Вождовац га је довао као играча који је био вишак у Звезди, да би од њега на крају направио профит. Врхунске партије су младог Пантовића довеле и до дреса Орлова за које је дебитовао у пријатељској утакмици са САД. Позиција младог нападача је по левом крилу, може да покрије и супротну страну.

Он је укупно шесто појачање овог лета за вицешампиона Србије, претходно је откупљен уговор Николе Кувељића од Висле, да би потом стизали Симић, Влалукин, Мићић и Станић. Најављен је долазак и Александра Ћирковића, док клуб још увек преговара око доласка Уроша Миловановића.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 27. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!