ТСЦ ЗАПАО У КРИЗУ: У НАДОКНАДИ ОСТАО БЕЗ ПОБЕДЕ, БУРМАЗ ПОГОДИО СА КРЕЧА ЗА БОД ВОЖДОВЦА

Тополчани опет испустили добијену утакмицу…

(Од дописника Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Тополчанима не иде па не иде. Месец дана не знају за победу изабраници Жарка Лазетића и тако ће остати и после вечерашњег дуела са Змајевима. Поново је деловало да је тим вицешампиона Србије близу победе, имали су нову добру прилику, али поновили грешке као у неким претходним утакмицама. Пресликан меч из Лучана, тим из Бачке Тополе је водио, да би на крају још једном остао без целог плена у надокнади времена – 1:1 (1:0).

Нерешеним исходом ће више бити задовољан Вождовац, београдски Змајеви нису изгубили меч ове сезоне на свом стадиону, где је пала и Црвена звезда. Руку на срце, данас је и срећа била на њиховој страни, док је ТСЦ-у фалило конентрације. Немања Петровић је направио је прекршај после којег је судија Милановић показао на белу тачку, а Борисав Бурмаз погодио за велики бод свог тима. Тим из Запљанске улице се попео на позицију број четири, док је клуб из Бачке Тополе сада три бода из црвено-белих који су савладали уз доста муке Јавор. Прилика за излазак из резултатске кризе биће никад тежа, јер на ноге Тополчанима стиже Фрајбург у оквиру Лиге Европе.

Приказано у првом делу се може назвати очекиваним. Нису се превише залетали фудбалери обе екипе, свесни да један гол може да меч одведе на контра страну. Нервоза је била видљива и код домаћег и гостујућег тима, те је за јавним опоменама морао да посегне судија Милош Милановић. Изједначен број удараца на гол није донео никакву промену резултата, те се на одмор отишло без погодака.

Рутинска акција Тополчана донела им је предност. Напад је повукао Ифет Ђаковац, Ракоњац мајсторски лопту пропустио кроз ноге, а она је стигла до Саше Јовановића који је закуцао у мрежу младог чувара мреже Змајева, Андрије Катића. По добром старом рецепту ТСЦ се после предности више фокусирао на чување лопте, а Вождовац је одмах могао до изједначења преко Родрига Вилка, испружио се добро Вељко Илић.

Исплатила се упорност и храброст Вождовцу, када је изгледало да ће вицешампион Србије однети цео плен, уследио је пад концетрације изабраника Жарка Лазетића. Оборен је Борисав Бурмаз, који је и преузео улогу извођача. Имао је лопту на руци Вељко Илић, али пропустио шансу да израсте у јунака свог тима.

МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГА 12. КОЛО

ВОЖДОВАЦ – ТСЦ 1:1 (0:0)

/Бурмаз 90+2пен- Јовановић 65/

Београд

Стадион: ФК Вождовац

Судија: Милош Милановић (Ћуприја)

Жути картони: Митровић, Ђуричић, Крпић, Дамјановић (Вождовац)- Ђаковац, Петровић, Радин (ТСЦ)

Вождовац (4-3-3): Катић 6,5- Ђурђевић 6, Зечевић 6,5, Дамјановић 6,5, Ђуричић 6 (од 78. Антонијевић 6) – Вујановић 6,5 (од 74. Флемингс 6), Матић 6 (од 68. Крпић 6), Јочић 6,5, Нешковић 6 (од 68. Вилка 6,5)- Бурмаз 7, Митровић 6 (од 46. Ваштшук 6)

ТСЦ (4-3-3): Илић 6 – Крстић 6.5, Стојић 6, Антонић 6,5- Цветковић 6,5, Радин 6,5, Ђаковац 7 (од 83. Кувељић), Петровић 6- Јовановић 7 (од 76. Ћирковић), Ракоњац 6,5 (од 75. Станић), Пантовић 6,5 (од 76. Вулић)

Играч утакмице: Борисав Бурмаз 7 (Вождовац)

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 21. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!