ТСК – СЛОБОДА 1:2

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА ”ЈУГ”

ТСК – Слобода 1:2 (1:1)

Темерин – Гледалаца: 400. Судија: Вукашин Марковић (Панчево) 8. Стрелци: Ергарац у 40. за ТСК, Перовић у првом и Јосимов у 84. за Слободу. Жути картони: Марковић, Радичић, Илић, Прибић (ТСК), Ђуричић, Јагодић (Слобода). Црвени картон: Ђуричић (Слобода) у 90+2. минуту.

ТСК: Недељковић 6,5, Петар Марковић 6, Ковачевић 6,5, Остојић 7, Радичић 7, Свитић 7, Стјепановић 6 (од 75. Прибић – ), Илеш 6,5, Јовановић 7, Илић 7, Ергарац 7,5 (од 58. Предраг Марковић 6).

СЛОБОДА: Јагодић 7, Чолић 7,5, Кубуровић 7 (од 87. Денић – ), Јосимов 8, Степановић 7, Ђуричић 7, Барић 7 (од 65. Милинковић – ), Петровић 6,5 (од 46. Милојевић 7,5), Перовић 7,5, Ђорђевић 7 (од 80. Бубало – ), Вукотић 7.

 Играч утакмице: Јосимов

 Чим су кренули са центра, гости из Доњег Товарника су се радовали, јер је Ненад Перовић, у 30. секунди, приредио хладан туш Темеринцима. Без оклевања је распалио са дистанце, пославши ветар у једра саиграчима. Прекиди су били један од адута Слободе, па је после корнера Милоша Јосимова, десни бек Александар Чолић ударцем главом циљао поред гола, док је покушај Душана Ђуричића осујетио голман Растко Недељковић. 

 Пожртвованост се исплатила Милошу Ергарцу, разменио је дупли пас са Миланом Јовановићем, ушао у казнени простор и нациљао даљи угао – 1:1.

 Друго полувреме, отвориле су шансе Страхиње Илића и Благоја Стјепановића, а оба пута истакао се искусни Мирослав Јагодић (38). Црвено-бели су се борили, али гости су током последњих пола сата опасно притискали са свих страна. Прекршајем је, у 70. минуту, заустављен Ненад Перовић, из слободњака је нишанио Милош Јосимов и погодио пречку. Четири минута касније, поново је срећа била савезник домаћина, пошто је и Славко Вукотић уздрмао пречку. Лопта би завршила иза линије да је претходно није додирнуо млади голман Недељковић.

 Знали су домаћини да им највећа опасност прети из слободних удараца Милоша Јосимова, али упркос томе су дозволили себи луксуз да штоперу гостију у 84. минуту омогуће готово идеалну позицију да подсети на играчке суперлигашке дане. Капитен гостију, са 25 метара, одапео је стрелу у горњи угао, при чему је парада голмана само улепшала мајсторију.

 Надокнада времена била је узбудљива и мало је недостајало да фавориту измакне победа. Кестење из ватре, извадио је голман Јагодић, одбранивши ударац Николе Прибића, после обећавајуће акције Илића и Свитића. 

М. Менићанин

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 16. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!