ТУЗЛАЦИ ПОСЛЕ ПЕНАЛА ПРВАЦИ

Други меморијал „Горан Стојсављевић Гога“ у футсалу, који организује прволигаш са Тисе Бечеј 2003, завршен је тријумфом актуелног вицешампиона Босне и Херцеговине Salinas Tuzla City. На лањском „првенцу“ су изгубили (3:4) у финалу од Врања, а сада су, после 3:3 у регуларном току утакмице, били успешнији од домаћина у извођењу пенала и с коначних 6:5 пригрлили меморојални пехар. Друго место припало је Бечеју 2003, трећи је био Летећи Холанђанин из Врбаса, који је у „малом финалу“ савладао Тису из Новог Бечеја са 7:2 (4:2). Пехаре и диполоме у екипном пласману уручио је отац рано преминулог Горана Стојсављевића Гоге, својевремено и сам фудбалер Рајко. Дипломе за најуспешније појединце уручио је у име клуба Горан Страјнић. За најбољег играча турнира проглашен је Бечејац Срђан Голуб, најефикаснији са четири постигнута гола је његов саиграч Борис Бодоњи, а признање за најсигурнијег голмана добио је Армин Мујић из Тузле.

Првог дана турнира прволигаши су декласирали трећелигаше. Прво је Salinas Tuzla City победио Летећег Холанђанина са 5:1 (2:0), а потом је домаћи Бечеј 2003 са 7:1 (4:1) био успешнији од комшија с друге стране реке новобечејске Тисе. У утакмици за треће место, Новобечејци су, колико толико, парирали Врбашанима само у првом полувремену, а онда су „дужа клупа“ и квалитет Врбашана дошли до изражаја.

Финале: Бечеј 2003 – Salinas Tuzla City пеналима 5:6 – 3:3 (1:2)

Спортска дворана ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“. Гледалаца: 100. Судија: Ђока Симендић (Мол). Стрелци: Голуб у 12. и 36, Бодоњи у 22. минуту за Бечеј 2003, а Смајић у 2, Тодорић у 20. и Радујковић у 32. минуту за Salinas Tuzla City. Голови из пенала постигли су: Новаковић и Бодоњи, ударац Живића голман Мујић је одбранио, а Радујковић, Имширевић и Авдић за Салинес Тузла Цитy. Нагомилавање прекршаја: Бечеј 2003 8 (4+4), а Salinas Tuzla City 10 (5+5).

Бечеј 2003: ЈОРГИЋ, ЖИВИЋ, НОВАKОВИЋ, БОДОЊИ, ГОЛУБ, Љубић, И. Јовановић, Мандић, Вујовић. Салинес

Salinas Tuzla City: МУЈИЋ, МУЈАБАШИЋ, РАДУKОВИЋ, БЕГАНОВИЋ, ЋАТИЋ, Имширевић, Исановић, Смајић, Авдић, Kузмић, Тодорић, Дивковић.

Финална утакмица била је права посластица дводневног турнира. Изузетно борбено, али фер, играле су обе екипе. Тузлаци су три пута водили, а домаћин стизао захваљујући соло продорима и егзекуцији Срђана Голуба, што је и водило организатора да признање за најбољег играча понесе, управо, Голуб. Није било дилеме коме ће приасти признање за најсигурнијег голмана, јер је Армин Мујић у финалу зауставо десет шутева ка његом голу, од којих је најважнији био последњи приликом извођења пенала.

Момци тренера Предрага Рајића су обећали да ће и идуће године доћи у Бечеј и као браниоци трофеја покушати да га задрже. Тренер домаћина Игор Шошо је задовољан што је пауза због репрезентативних обавеза на квалитетан начин испуњена и, поготово, окршај са Тузлацима је послужио као провера пред суботњи првенствени изазов пред својим навијачима против Новог Пазара.

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Учесници меморијала – заједнички снимак после уручења признања

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 19. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!