У АДОРЈАНУ ЗА СПАС СЕЗОНЕ

БОРАЦ (ШАЈКАШ) ИЗ ЈЕДНОГ У ДРУГИ ДЕРБИ ЗАЧЕЉА

Борац је, у последња четири меча, уписао три победе и са тренером Душком Подгорелецом, у седам кола, освојено је десет бодова. Шајкашани су надвисили и Јединство у дербију зачеља, а сад их, у Адорјану, чека други дерби са екипама које се, први део трке, налазе у опасној зони.

– Савладали смо Пазовчане и то је најважније – рекао је Подгорелец. – Били смо бољи, прецизнији, знали шта хоћемо и договор спровели у дело. Могло је, можда, и убедљивије, али само се бодови пишу. Задовољан сам како су се играчи посветили и сваки бод иде на њихов конт. Кад сам погледао снимке ранијих мечева, није било ни среће да се упишу бодови.

Пред гостовање Тиси, Подгорелец каже да нема шта да крије, да је код њега све транспарентно и да од играча увек тражи да нападну и погоде мрежу.

– У фудбалу нема филозофије, за победу мора да се погоди противничка и сачува своја мрежа. Нисам сигуран да ћемо бити комплетни, има ровитих, али увек су сгартери најбољи и екипа броји 18 играча. Тиса је корак иза нас и вреди више од резултата. Нема шта да изгубимо, бићемо обазриви и стрпљиви и неопходна је концентрација и борба за сваку лопту.

Капитен Лука Гргић поново је био најзапаженији на терену. Лидер тима оверио је победу у финишу, а асистирао је Урошу Аћимовићу за вођство

. – Заслужили смо три бода, били смо бољи и одлучнији и победа много значи пред гостовање у Адорјану. Лига је изједначена, нема превелике разлике у квалитету, некоме је срећа била више наклоњена, нама није и против Тисе морамо да будемо одлучни и максимално борбени. За спас сезоне и лакшу зимску паузу, јуришаћемо за повољан резултат – истакао је први играч Борца.

Б. Ц.

У МРЕЖИ ЗАВРШИЛО 13 ЛОПТИ

Коло пре краја јесење сезоне, играчи Борца постигли су десет голова и само је ОФК Бачка, последња у каравану, три пута мање погодила у мету. Занимљиво је да се мрежа Шајкашана затресла свега 13 пута и даје десет тимова примило више голова. Голман Драгослав Петровић спада у ред најбољих у „Војводини“, а испред себе има искусне дефанзивце, Владу Топића и Игора Мирковића. Очито је да црвено— црни заказали у нападу, одлазак голгетера Страхиње Крстевског у Румунију, нису могли да надоместе.

ОБЈАВЉЕНО: 16. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!