У БЕЛЕКУ ШЕСТ ПРОВЕРА

ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ У УТОРАК ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ, А 12. ЈАНУАРА ОДЛАЗЕ У ТУРСКУ

Лагано са припремама за пролећни део сезоне почињу или су већ почели тимови који играју у Супер лиги Србији. Војводина, такође, приводи крају уводне радње за организацију тренажног процеса, а прозивка, лекарски прегледи и тестирања почеће у уторак, 27. децембра. Баш за тај дан заказан је први састанак Новосађана, пред којима ће на пролеће једини циљ бити да обезбеде пласман који им гарантује излазак у Европу. Стара дама се тренутно налази на петом месту на табели, на којој јој Чукарички бежи за само два, ТСЦ – шест, а Партизан јој је одмакао за 10 бодова.
– Први део припрема одрадићемо у Новом Саду, на теренима нашег Фудбалског центра „Вујадин Бошков“. Сви смо се већ ужелели да се поново окупимо и почнемо с тренинзима, тако да сам сигуран да ће играчи, већ од првог дана, улагати максимални напор да уђу у праву форму, управо ону која ће нам гарантовати испуњење плана. Код куће ћемо радити до 11. јануара, а дан касније путујемо за Белек, где ћемо тренирати до 27. јануара и одиграти шест контролних утакмица – рекао је Марко Јовановић, спортски директор Војводине.
Први оперативац клуба из Српске Атине упознао нас је са тиме против кога ће црвено – бели из највећег војвођанског града играти у Турској.
– За пет сусрета смо већ потписали уговоре, па се зна да ће нам први ривал бити, 14. јануара, екипа мађарског ПАКШ-а, док ћемо 18. играти са Сабахом из Азербејџана. Дан касније, ривал ће нам бити тим пољског Радомјака, а 22. јануара одмерићемо снаге и са Локомотивом из Софије. За 23. јануар предвиђена је утакмица с руским премијерлигашем Ахматом из Грозног, а једини сусрет за који још чекамо потврду је онај који би требали да одиграмо са Динамом из Кијева и то 26. јануара. Управо ту утакмицу видимо и као генералну пробу пред почетак пролећног дела сезоне, односно утакмицу са Црвеном звездом у Београду, која је на програму 4. фебруара следеће године.
Председник Војводине Драгољуб Збиљић је, у разговору за Журнал, рекао да ће се новосадски клуб у наставку сезоне ослонити на већ проверене снаге и да, највероватније, неће бити довођење новајлија.
– Заиста верујемо у играче који су и јесенас носили дрес нашег клуба. Сетићете се да је прелазни рок био веома дуг, окупљали смо се у ходу, па смо селекцију окончали тек у септембру. Сада ћемо имати прилику да сви заједно одрадимо комплетне припреме и да кроз њих, изградимо форму, а играчи да на пролеће покажу пун потенцијал. За сада, није нам у плану да доводимо новајлије – нагласио је Јовановић.

А. Предојевић

ПРИКЉУЧЕНА СЕДМОРИЦА ОМЛАДИНАЦА

Марко Јовановић је, не без поноса, истакао и следеће:
– Првој екипи прикључили смо седморицу најталентованијих омладинаца нашег клуба. Видећемо да ли ће неки од њих путовати на припреме у Турску, али ће до тада с нама тренирати Кокановић, Дробњак, Букинац, Ковачев, Пауновић, Абаџија и Апостоловски и имаће прилику да покажу да ли су спремни да уђу у сениорски фудбал и наметну се шефу стручног штаба Милану Раставцу.

ЈАЧИ НА ПРОЛЕЋЕ: Милан Раставац и Марко Јовановић верују у тим Војводине и пласман у Европу ФОТО: ФК Војводина

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!