У ЧЕТВРТАК У НИОНУ ЖРЕБ ДРУГОГ КРУГА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ – СРБИЈА У ПРВОМ ШЕШИРУ

У Ниону се у четвртак, 8. децембра одржава жреб другог круга квалификација за млађе селекције (U19 и U17) за пласман на завршне турнире Првенства Европе.

Није тајна да је Фудбалски савез Србије дуго година био препознат у УЕФА као институција која поклања велику пажњу у раду са млађим селекцијама, томе у прилог фантастични резултати, титуле првака Европе у узрасту до 19 година 2013. године и две године касније, готово нестваран успех, освајање Првенства света на Новом Зеланду у узрасту до 20 година.

После 2016. године дошло је до „празног хода“ у раду и резултатима млађих селекција Савеза, да би од пре две године са новим људима у стручном сектору, руководиоцима и селекторима, све селекције оствариле огроман искорак.

Кадети су на последњем Првенству Европе у Израелу освојили 3. место, а омладинци су у Словачкој били осми, претходно остваривши пласман у изузетно тешкој групи у Холандији са домаћином, Норвешком и Украјином.

Све наведено утицало је да се Србија поново нађе у првом шеширу жреба за предстојећи други, завршни круг квалификација за Првенство Европе које се одржава у првој половини идуће године.

Тако су кадети (U17) у првом шеширу жреба заједно са Холандијом, Шпанијом, Француском, Португалом, Италијом, Белгијом и Црном Гором, а омладинци (U19) на путу до Првенства Европе неће имати за ривале, јер су заједно у првом шеширу, репрезентације Немачке, Украјине, Португала, Енглеске, Француске и Републике Ирске.

Првенство Европе за кадете одржава се у Мађарској (17. мај – 2. јун 2023.), а за омладинце на Малти (3-16. јул 2023.).

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 07. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!