Фудбалери ТСЦ из Бачке Тополе у недељу, 06. новембра од 19.30х, на свом стадиону Арена дочекују екипу Партизана у 18. колу Моцарт Бет Суперлиге Србије, уз обећање да ће пружити добру игру и тако покушати да победе фаворита из Хумске.
Шеф стручног штаба Жарко Лазетић казао је да очекује одличну утакмицу и прави фудбалски спектакл пред домаћим навијачима на пуном стадиону ТСЦ Арена.

„Неће бити проблема са тереном, лоптама и временом, имаћемо идеалне услови за добру игру. При том, ова утакмица за нас долази у најбољем могућем тренутку и скидам капу мојим играчима на свему што раде ове сезоне. У серији смо од 13 утакмица без пораза, изгубили смо само једном у сезони и по томе можемо да се равнамо са Партизаном. Са друге стране, имамо пример утакмице у Ивањици на којој, без обзира на све олакшавајуће околности и нефудбалске ствари које су је пратиле, ми по први пут у сезони нисмо били како треба. У недељу нећемо имати олакшавајуће околности, зато покушавамо да анализирамо шта није ваљало, да то променимо и предупредимо и да будемо на највишем могућем нивоу“, изјавио је Лазетић.

Лазетић је додао да су, осим Ћалушића који има црвени картон, сви остали играчи на располагању, добро утренирани и спремни за дуел.

„Партизан има страшан тим и да би имали чему да се надамо морамо да будемо у најбољем могућем издању, а да при том противник нема свој најбољи дан. Надамо се да ће тако и бити, а ми ћемо урадити све што будемо могли“, рекао је Лазетић и додао: „Морам да честитам великом господину Гордану Петрићу на свему што је радио ове сезоне. Подигао је своју екипу и други пут заредом им изборио пролеће у Европи. То је велики успех на коме им од срца честитам и желим Партизану све најбоље, осим на утакмицама које играју против нас“.

Лазетић је констатовао да од Петрићевог доласка Партизан игра фасцинантно и да не спори да је фаворит у овом мечу.

„Наравно да су они фаворит, имају успех у Европи, а и тешко их је анализирати. Веома су квалитетни, дефанзивна организација им је одлична, непредвидиви су и није лако припремити се за њих. Могу да се адаптирају на различите стилове и системе, зато ћемо морати да се фокусирамо на себе. Покушаћемо да будемо на највишем нивоу и без обзира на то колико је противник јак , нећемо одступити од нашег стила игре, јер је то једини начин да им се одупремо“, закључио је шеф стручног штаба плаво-белих.

Везни играч Ифет Ђаковац је нагласио да екипа има посебан мотив када игра против добрих противника и да верује да ће цео тим пружити максимум пред својом публиком.

„Очекујем тежак меч, али ми у њега улазимо спремни и мотивисани и надамо се што повољнијем резултату. Верујем да ћемо и на овом мечу одиграти дефанзивно добро и да ћемо извући добар резултат“, рекао је Ђаковац.

Утакмица 18. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије се игра у недељу, 06.11.2022. у Бачкој Тополи на ТСЦ Арени од 19.30, директан пренос је обезбеђен на каналу Арена Премиум 2. ТСЦ се тренутно налази на 3. месту табеле са 36 бодова, док је Партизан други са 37 бодова и једном мање одиграном утакмицом.

Извор: https://www.srbijasport.net