У ДИВОШУ СЕЗОНА ЗА ПАМЋЕЊЕ: ОСВОЈЕНА ДВА КУПА И ОБЕЗБЕЂЕН ПЛАСМАН У СРПСКУ ЛИГУ

Од војвођанских зонаша изненадићете се ако кажемо да епитети најбољих не припада првацима три групе војвођанских лига, већ другопласираном Хајдуку (Дивош) на “Југу”. Шта су то Дивошани епохално урадили што их је сврстало у сам врх? Почели су са освојеним Купом Срема(савладали српсколигаша Подунавца), наставили у финалу Купа ФС Војводине и тријумфом над Радничким из Зрењанина. Ту се нису зауставили, водили су навећи део сезоне и у дербију поклекли од првака Слободе из Доњег Товарника. Нису се депримирали и у баражу су сигурно у оба меча добили Младост из Омољице и први пут се пласирали у Српску лигу. Више од годину дана су непоражени, од последњих 56 утакмица само су поражени, у финишу, у дербију од Слободе из Доњег Товарника. Седам година су чланови Војвођанске лиге, Југ и увек су били у врху, неколико пута јесењи прваци, али су их прошле сезоне предухитрили Железничар и Словен.

Пораз у дербију значио је растанак са тренером Миланом Митровићем и последње две утакмице екипу је преузео Грујић из Темерина. Међутим, екипу није водио у баражу, због одласка у Америку и одговорног посла се прихватио помоћник Марко Гушић, који је стално био на телефонској вези са оне стране Атлантика. Са индетичним резултатом(2:0) славили су у првом мечу у Омољици и поновили успех пред својим верним навијачима.

Освојили су јесењи наслов, имали предност од седам бодова, да би у наставку са Слободом водили мртву трку и дерби је одлучио и однео превагу на воденицу екипе из Дојнег Товарника. Један су од ретких непоражених зонаша у гостима(девет победа, шест ремија). Од појединаца треба издвојити учинак најбољег стрелца Кудрића(17 голова), Нађа(15 голова), Цвијића…Диче се учешћем двојице репрезентативаца Србије у малом фудбалу, Александра Золнајића и Лазара Веселиновића, који су недавно у Сарајеву постали прваци Европе. Треба рећи да је једну сезону у Дивошу одиграо познати суперигашки играч Весељко Тривуновић и голман Лековић из Радничког 1923.

Хајдук има врхунске услове за рад, терен са савременим системом за заливање, рефлекторима, трибином од 600 гледалаца(довољно за да се смести пола села). За успон фудбала у овом сремском селу заслужан је Стојан Кљајић, алфа и омеги клуба, који не жали времена и новца да Хајдук буде то што јесте.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 18. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!