У ЕРДЕВИКУ ВРХУНСКИ УСЛОВИ И ПРИМЕРЕНИ РЕЗУЛТАТИ

Слога из Ердевика је окончала јесењу полусезону у Војвођанској лиги, Југ, на трећем месту, иза Хајдука и ОФК Слована. Старт није обећавао и после бродолома у првом колу од Јединства из Руменке, челници клуба нису губили време и ангажовали су тренера Владимира Шпоњу. Стиче се утисак као да је дошло до засићења, требала је свежа крв да се екипа рестартује и заигра како се очекивало пре првенства. Са младим стручњаком стигла су тројица новајлија, искусни Требовац, Барић и Томац.

– Тим је спој више младости него искуства, и гро екипе је на окупу су више од једне сезоне. У старту се радило на отклањању уочених недостатака, на пример највећи проблем је био кад се изгуби лопта, јер није било довољно агресивности да се поново врати у наше окриље. Временом се напредовало, подигао се ниво игре, момци су показали карактер, тако да су са уживањем приступили обавезама. Увек су тежили да воде главну реч и питају се на терену, тиме су ментално ојачали и добили на самопоуздању. У прилог наведеном могу рећи да смо четири утакмице резултатски успели да преокренемо у нашу корист – каже Шпоња и додаје да су имали неколико стрелаца, али не жели никог да издваја, и свако је дао свој допринос.

Лига је уједначена и осим лидера из Дивоша, Румљана, Слоге, у трку за наслов може се укључити млади и амбициозни састав из Руменке. Повољна околност за Ердевичане је што на пролеће главни конкуренти им долазе на ноге.

Захваљујући дугогодишњем председнику Неговану Ђорђевићу (26 година на челу клуба) и сину Јовици, створени су врхунски услови за рад, примерени једном српсколигашу или прволигашу. Организација и функционисање клуба види се у сваком сегменту рада, тако да је на играчима остало да се “одуже” на терену. Сви играчи долазе из Шида, Сремске Митровице и Новог Сада, за које је организован редовни комби превоз. Најдаље путује тренер Шпоња и пет пута недељно је прелазио око 140 километара. Како каже, није му тешко кад види толико заједништво и хемију која све покреће. Ердевик са око 2.000 становника једно је од најлеших села у Срему и љубитељи фудбала једва чекају викенд да се слију на трибине овог лепог спортског објекта.

ФК Слога Ердевик – фото: В. Шпоња

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 02. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!