У ФИНАЛУ „22. МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА ПЕРА ЈОЦИЋ“ ФС БЕОГРАДА И ФС ВОЈВОДИНЕ

Данас је у Новом Саду почело 22. издање традиционалног турнира ,,Пера Јоцић“, у знак сећања на дугогодишњег председника Омладинске комисије ФС Војводина и ФС Југославије, као и генералног секретара покрајинске фудбалске организације.

У присуству бројних уважених гостију турнир је отворио домаћин, генерални секретар Фудбалског савеза Војводине, Миодраг Цвијић који се обратио присутнима:

„Драго ми је што сам у прилици да Вам пожелим добородошлицу на меморијални турнир у част Пере Јоцића, један од турнира са најдужом традицијом код нас. Изразио бих задовољство што смо успели да задржимо овај формат турнира који пружа могућност најталентованијој деци из целе Србије да покажу свој раскошни таленат. Желим Вам да се код нас осећате пријатно, уживате у игри и такмичењу и вратите се из Новог Сада са лепим успоменама. Проглашавам турнир отвореним“ – био је кратак Цвијић.

Отварању су присуствовали челници регионалних савеза, председник ФСР Источне Србије Зоран Игњатовић, потпредседник ФСР Источне Србије Владан Гашић, члан ИО ФСР Источне Србије Иван Николић, потпредседник ФСР Западне Србије Славко Перовић, генерални секретар ФС Београда Милош Мирковић, координатор Инструкторске службе ФС Србије Бојан Незири и многи други фудбалски радници.

Састале су се селекције дечака 2009. годишта из четири регионална фудбалска савеза. Нагло погоршање времена праћено снажним ветром утицало је на игру, али није спречило присутне да уживају у две одличне полуфиналне утакмице у којима су забележена два идентична резултата. Након оба меча у записницима је стајало 3:1 и то је резултат који је у финале одвео селекције Фудбалског савеза Београда и Фудбалског савеза Војводине.

Прве су на терен истрчале селекције Фудбалског савеза Београда и Фудбалског савеза региона Источне Србије. Прво полувреме протекло је у испитивању снага и завршено је резултатом о:о. Почетком другог полувремена селекција ФС Београда приказала је конкретнију игру која је резултирала вођством од 2:0 у 55. минуту игре. Прилику да мирно приведу утакмицу краја пропустили су када је голман ФСР Источне Србије Цветковић одбранио једанаестерац и тај детаљ као да је окренуо ток сусрета. Момци са истока Србије су се тргли, смањили на 2:1 и били у изваредној прилици да пет минута пре краја изједначе. Након што су пропустили одличну шансу, као што то обично бива у фудбалу, стигла их је казна и Милвуд је на другој страни постигао гол за коначних 3:1.

Након краће церемоније отварања турнира на реду је била друга полуфинална утакмица између Фудбалског савеза региона Западне Србије и селекција домаћина Војводине.

Селекција ФСР Војводине са координатором Инструкторске службе ФС Србије Бојаном Незиријем

 

Прво што је публици „упало у очи“ је била уиграност селекције ФС Војводине, а одговор на питање зашто је то тако лежи у чињеници да је у првих једанаест било чак шест играча Војводине који играју заједно и одлично се познају. И поред тога до изражаја су дошли и играчи других клубова, пре свега двојац ТСЦ-а Давид Стаменковић који је асистирао за два гола,  те стрелац другог поготка Данијел Драшковић који је пружио одлично партију уз десну аут линију. Треба истаћи и двојицу играча Спартака: Арсића који је показао лакоћу решавања ситуација у игри и стрелца трећег гола Бубуља. Момци из Западне Србије одлиграли су одличну утакмицу и стигли до брзог изједначења, али је на крају ипак пресудила компактност селекције ФС Војводине.

Селекција ФСР Западне Србије са координатором Инструкторске службе ФС Србије Бојаном Незиријем

МЕМОРИЈАЛ „ПЕРА ЈОЦИЋ“

ФСР Источна Србија – ФС Београд 1:3 (0:0)

Ветерник – ФЦ „Вујадин Бошков“. Судија: Немања Кампић (Нови Сад). Стрелци: Капларевић у 30. за ФСР Источна Србија, Николић у 46, 55. и Милвуд у 78. минуту за ФСР Београд.

ФСР ИСТОЧНА СРБИЈА: Цветковић, Ђ. Николић, Корићанац, Тодоровић, Мандић, Живковић, Стевановић, Божанић, Траиловић, Седић, Цојић. Играли су још: С. Николић, Стојковић, Бошковић, Ћирковић, Капларевић, Данић и Ђорђевић.

ФС БЕОГРАД: В. Поповић, Л. Тадић, Стрика, Шекуларац, М. Поповић, Никић, Чукић, Живковић, А. Николић, Батак, Б. Тадић. Играли су још: Милвуд, Раковић, Шипчић, Анокић, Драгишић, Беадер, Милованкић, Павловић и Савић.

ФСР Западна Србија – ФС Војводина 1:3 (1:2)

Ветерник – ФЦ „Вујадин Бошков“. Судија: Марко Богићевић (Зрењанин). Стрелци: Стевановић у 37. за ФСР Западна Србија, Кљајић у 13, Драшковић у 20. и Бубуљ у 60. минуту за ФСР Војводина.

ФСР ЗАПАДНА СРБИЈА: Мицевски, Илић, Ђапановић, Ђурђевић, Бојовић, Међедовић, Ђокић, Димић, Николић, Адамовић, Стевановић. Играли су још: Ћировић, Радојевић, Петровић, Гаровић, Јевтовић, Миловановић и Јовановић.

ФС ВОЈВОДИНА: Бањац, Незири, Симић, Дунат, Бауцал, Пејовић, Драшковић, Цили, Кљајић, Арсић, Стаменковић. Играли су још: Голијанин, Павловић, Бубуљ, Цвитко, Гићанов и Пуповић.

Други, финални дан турнира гледаоци ће бити у прилици да прате у директном преносу. Више о сатници и преносу: https://fsvinfo.rs/direktan-prenos-finalnog-dana-22-memorijalnog-fudbalskog-turnira-pera-jocic/

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 16. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!