У НАСТАВКУ БЕЗ КВАРТЕТА

ПЕРЛЕЖАНИ ЗАКАЗАЛИ ПРОЗИВКУ И ПРИПРЕМНЕ УТАКМИЦЕ

Војводина 1928 сезону је завршила на петом месту војвођанског „Истока“ са 26 бодова и, како каже тренер Мирко Стокић, уз врпце концентрације и среће, могли су фудбалери да остваре и више. И док је играчки погон на одмору, стручњак на клупи Перлежана је направио план и програм припрема и заказао тестове. У наставку трке у екипи неће бити четворице играча.

– Голман Стефан Бачко на терену је провео највише времена, 1.305 минута, одлази у САД и ангажоваћемо Новосађанина Николу Васића. Нападач Никола Милановић повредио се у деветом колу, против кикиндског ЖАК- а, требало би да оперише колено и за нега је сезона завршена. На терену је провео 705 минута и постигао шест голова. Владимир Закић је завршио школовање, запослио се у Београду и тамо ће наставити каријеру, док је Владимир Јефтић, дугогодишњи првотимац добио одрешене руке у избору клуба – рекао је Стокић.

Перлежани ће освежити тим и голман Васић неће бити једина принова. 

– Не бих о именима осталих, а договорили смо сарадњу са једним искусним играчем, који ће појачати конкуренцију у везном реду, може да послужи и у врху напада, а ангажоваћемо и неколицину млађих који ће добити прилику да се наметну. Новајлије би требало да стигну до прозивке, 21. јануара. Прву проверу имаћемо против Борца из Шајкаша 4. фебруара, одмерићемо снаге са Ковиљом, Слободом (НК), Нафтагасом, а генералка је заказана са Јединством (БК) – додао је Мирко Стокић, тренер Војводине 1928.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 25. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!