У ОЏАЦИМА ИСПИСАНА ИСТОРИЈА

Текстилац је најпријатније изненађење у протеклих шест кола првенства Moцарт Бет Прве лиге. Друго место иза неприкосновених „романтичара“ (без пораза), нико се није надао од новајлије у премијерној сезони. Апострофирају да иза свега стоји организован рад свих структура у клубу. Успели су уз скроман буџет да реновирају стадион, ангажују адекватна појачања. Погодили су са новајлијама и тренером Бранком Мирјачићем, који је унео модерна схватања фудбала, лепог за око и корисног за екипу. Скромно какав зна да буде, млади стручњак рече да за сада доста добро изгледају, не желећи да успеху даје превелику димензију знајући да је ово тек почетак и да су права искушења пред њима. Знање, транзициони модел игре, помало срећа утицали су да преломе мечеве у кључним моментима.

– Нисмо дефанзивни (примили два гола), играмо директно, захваљујући профилу играча које поседујемо. Тежимо доминацији, у зависности од тактике противника, са брзом транзицијом и чврстином у одбрани. Све је то плод велике дисциплине играча, посвећености, спремности да испоштују захтеве тима. То су смернице и кључ успеха који се из утакмицу у утакмицу понавља – објашњава Мирјачић и апострофира улогу младих играча ИМТ-а, са којим имају плодну сарадњу.

Протеклог викенда био је празник фудбала на реновираном и проширеном стадиону у Оџацима. Биће уписано златним словима да је у 105 години постојања клуба одиграна прва прволигашка утакмица. Нова трибина, капацитета 800 места била је претесна да прими све љубитеље фудбала из градића на северу Бачке. Део трибине су нове ВИП и Press ложе, постављен је електронски семафор и заштитна ограда око стадиона.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 14. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!