У ОФК КИКИНДИ ОЗНАЧИЛИ ПОЧЕТАК ЗИМСКИХ ПРИПРЕМА

Кикиндски фудбалски српсколигаш, трећепласирани у војвођанској групи, започео је данас припреме за наставак сезоне, а спортски директор ОФК Кикинде Марко Вукобрат напомиње да је током зиме извршена додатна селекција играча.

— Напустили су нас Дукић и Спаић, потом резервисти: Јарић, Чеман, Попесков и голман Савков. У клуб се из новокозарачке Слободе вратио Војислав Станаћев који је од користи на више позиција, а ми смо га пројектовали као десног спољног играча пре свега у дефанзиви те голман Михајло Француски, који је био у великоселској Козари. Новајлије су још и: леви бочни Жељко Јокић (Младост, Бачки Јарак), офанзивни спољни Мирослав Живојнов (Обилић, Змајево) и везиста Адам Нађпал (Бечеј) — каже Вукобрат.

Костур тима је сачуван, а остаје да се види каква ће бити зимска надоградња.

— Очекујем да ће појачања оправдати очекивања, а нама је у овом тренутку најбитније да смо довели играче за позиције које су нам биле дефицитарне и то сада у зимском прелазном року који је теже одрадити од летњег. Када је реч о пролећу, оптимиста сам такође. Верујем да ће бити боље и од врло добре јесени — закључује Вукобрат.

И шеф струке Владимир Шпоња наглашава да клуб попут ОФК Кикинде увек мора имати амбиције да надвиси самог себе из претходног периода.

— У исто време, ако тренер предано ради, логично је да и сам има највише могуће личне амбиције. Као што рече директор Вукобрат, сада је најважније да смо новим играчима успели да покријемо све позиције. Покушали смо да доведемо играче из најближе околине, али није ишло, изузимајући Станаћева, а зимске припреме биће јаке као и летње па очекујем да играчи буду на нивоу у наредних неколико седмица, а онда ће и резултати на пролеће бити круна зимских радова — јасан је Шпоња.

Прву проверу Кикинђани ће имати у гостима против Земуна, последње јануарске суботе, а четири дана касније гостоваће у главном граду омладинцима Партизана. Потом ће уследити сусрет у Ветернику па против Слоге из Чонопље. Одмереће снаге ОФК Кикинда још с меленачком Русандом, Војводином у Перлезу и Фрушкогорским партизаном из Буковца. На крају, четири дана пред старт пролећа, Кикинђани ће одиграти утакмицу првога кола Купа на територији ФСП Зрењанин.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!