У ОМЛАДИНЦУ РЕШЕНИ ДА НАПРАВЕ КРУПАН ПОМАК И УКЉУЧЕ СЕ У БОРБУ ЗА ТИТУЛУ

У Новим Бановцима прелази рок протиче бурно, стигло је 18-19 новајлија, исто толико играча је напустило клуб. Разлог за тако велики промет играча, незабележен овог лета у српсколигашкој конкуренцији, тренер Андрија Пољак објашњава незадовољством управе резултатима у другом делу сезоне, мада се у финишу, доласком младог стручњака, резултати поправили. Определили су се за млађе играче који ће донети нову енергију и бити у складу са амбицијама клуба. После 7-8 сезона у Српској лиги, у Омладинцу су решени да направе крупан искорак и домогну се трона.

Од стандардне поставе остао је капитен и најбољи стрелац Лежајић, Суботић, Мићић, Мисић и Недић. Дуг је списак новајлија, поменимо Миливојевића и Биочанина из новобеоградског Радничког, Стевановића из Земина, Максимовића (1.мај), Ћалич (Феникс), Стевић Јединство (Сурчин), Кнежевића и Тривића из Инђије, Попадић (Ц. Звезда), Перошевића (Вождовац), Павловића (Сремчица), Радовановића (Мачва), Ђокића (Звездара), Миленковића (ОФК Жарково), Иванчевића (Румунија), Стоисављевића (Дунав), Максимовског (Рад), Костадиновић (Лајковац).

– Прелазни рок још није готов, биће нових појачања. Оно што смо желели то смо урадили, нисмо гомилали играче, има искусних, и приличан број млађих који треба да буду освежење и да заоштре конкуренцију. Момци добро раде, посвећени су и желе да се наметну. Имамо играча довољно, за два тима и терет пођеднако распоређујемо. До сада смо се бавили организациом игре, а сада фокус стављамо на дефанзивну и офанзивну транзицију. Што више припреме одмичу, доћи ћемо до стартера, одлично је што имамо довољан број за ротацију – каже Пољак, један од најмлађих тренера у лиги.

Омладинац је одиграо три контолне утакмице, са репрезентацијом УАЕ (до 21 године) 0:1, Радничким из Обреновца (1:0) И Јединством из С. Пазове (2:1). Заказали су још пет провера против Телеоптика, Земуна, Синђелић, Доњег Срема и генералку са Борцем из Шајкаша.

У Новим Бановцима имају изваредне услове за рад и опоравак. Поред два травната терена, који се свакодневно заливају, на располагањи им је нова зграда са свлачионицама, простор за опоравак (ледена када), базен и спа центар.

Андрија Пољак, тренер Омладинца – фото: лична архива/ФК Омладинац

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 26. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!