У ПОНЕДЕЉАК КОНАЧАН ДОГОВОР ВОЈВОДИНЕ И ШТУТГАРТА О ЈОВАНУ МИЛОШЕВИЋУ

Најбољи стрелац кадетског Европског првенства у Израелу, нападач Војодине Јован Милошевић највероватније ће каријеру да настави у екипи бундеслигаша Штутгарта.

Мада се Милошевић није јављао на позиве, како би информацију потврдио или је демантовао, из клуба у коме је профилисао фудбалско име и презиме сазнајемо да је договор са немачким клубом у завршној фази и да ће највероватније у понедељак одговор да буде позитиван и прихватљив за обе стране.

Тако би била реализована жеља младог фудбалера да каријеру настави баш у петоструком шампиону Бундес лиге и троструком освајачу националног купа Немачке, коју је још после континенталног шампионата најавио, одбијајући да потпише нови уговор са Војводином који му истиче 1. јула ове године. Упркос максималном и упорном залагању Управе клуба, са председником Драгољубом Збиљићем на челу, који је у новогодишњем интервјуу нагласио да ће зимски прелазни рок бити у знаку намере да се продужи сарадња са Милошевићем, он је остао доследан жељи да каријеру настави у иностранству. У оптицају је обештећење од милион и по евра и проценат од сваког уговора у перспективи који би Милошевић потписао приликом одласка из немачког клуба.

Тако је у једној полусезони Војводина остала без двојице својих фудбалска бисера, стасалих у школи „Илија Пантелић“. Наиме, јесенас је уговор за милион и по евра са московским Динамом потписао штопер Милан Мајсторовић, који ће пунолетство да прослави 21. фебруара. Милошевићев 18. рођендан је 31. јула. Додамо ли фантастичном двојцу и одлазак малолетног Михајла Ивановића у Сампдорију, добијамо и основ веровању како је Војводина лепо уновчила изданке сопствене школе у времену хроничне беспарице и потребе клубова да трансферима играча попуне буџете и добрим делом их уложе у трансфере супротног смера. Са списка селектора У-18 репрезентације Радована Кривокапића, која се у добром делу ослањала на Војводинине звездице, клубу из кога је стигао до националног тима, остао је веран једино деснокрилни Милан Ковачев.

Л.Бакмаз

Фото: Фудбалски савез Србије

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!