У СРПСКОЛИГАШУ СА ТИСЕ НИСУ ЗАБРИНУТИ ЗБОГ ПОРАЗА ОД „МЛАДОСТАША“

Изненађујуће добро издање на Детелинари против новог прволигаша РФК Нови Сад 1921 (1:1) и неуспела премијера крај Тисе у окршају са „младосташима“ из оближње Турије (0:2). То је епилог прве две, од девет заказаних, провера Бечејаца у актуелном припремном периоду. У суботу (18,30), такође крај Тисе, је на реду трећа контролна утакмица против новосадске Славије. Победом би укњижили сва три знака.

– Резултати у припремном периоду нису примарни, али игра јесте. Међутим, мора се имати на уму да смо против Младости играли без неколико играча због лакших повреда. Они тренирају, али нисмо желели да ризикујемо са играњем. Прилику су добили играчи који су тек стигли или су на проби, вели тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић и додаје. Сада имамо реалнију слику. Још против Славије ћемо играти у шареноликом саставу, а онда следи „рез“. Захвалићемо се играчима који нису задовољили и почећемо да формирамо такмичарску екипу.

Од изосталих, капитен Владан Воргучин има проблема са ураслим ноктом, бек Урош Прерадов је санирао зубобољу, а сад га мучи задња ложа. Новајлија Дејан Живков је стигао повређен и ради индивидуално, а Никола Томић је почео са радом дан пре утакмице са Туријцима, па није било логично да одмах ускочи у тим.

– Ништа страшно с мојом повредом. Осетио сам на тренингу бол у доњем делу леђа и у договору са тренером нисам играо против Младости, али већ у суботу против Славије ћу бити у комбинацији, додаје Ненад Кудрић.

Занимљива је била ситуација у среду на трибини Градског стадиона крај Тисе. Окупило се више гледалаца него на последњим окршајима минуле првенствене сезоне. Неупућени би помислили да је порасло интересовање за фудбалом, али… Поред Бечејаца, на трибини су се нашли и Туријци, али и љубитељи фудбала из суседног Бачког Градишта, које је на истом војвођанском „северу“ као „младосташи“, па је то била прилика да им „сниме“.

Фото (В. Јанков): Чека се да проради левокрилни нападач Бечејаца Милош Попадић

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 14. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!