У СРПСКОЛИГАШУ СА ТИСЕ РАШЧИСТИЛИ СИТУАЦИЈУ ОКО ИГРАЧКОГ КАДРА

Српсколигаш са Тисе, бројчано гледано, у актуелном прелазном току је на своме. Десеторица су отишла, исто толико је дошло. Седморица нових и тројица је повратника. Али, увек има неко али… Питање је квалитета оних који су отишли и придошлих. За оне који су напустили обалу Тисе зна се да су искуснији, неки били и носиоци игре, а новајлије тек треба да покажу колико вреде.

– У овом тренутку имамо 24 фудбалера у погону, од којих су двојица голмани. То је сасвим довољно за рад на тренинзима и сезону која предтоји. Екипа је нешто подмлађена у односу на пролећну полусезону, а знатно је млађа у поређењу са јесењим издањем сезоне иза нас. Ради се добро, али прави ефекат ће се видети тек када почну борбе за бодове, исправо резонује спортски директор Бечејаца Милош Андрић. Сада је већ евидентно да су обалу Тисе напустили капитен Владан Воргучин, стандардни Ненад Виновић, Милош Жеравица, Лука Крајиновић, Стефан Кувекаловић, Александар Милин и Стефан Шормаз, те млади кадар Чанад Лајко, Оливер Нађ и Жомбор Пастор. Од повратника највише се очекује од бившег капитена и везисте Славољуба Дабижљевића, а потенцијал треба да потврде дефанизивци Немања Марковић и Ален Хасичић, док су праве новајлије голман Миљан Дринчић, те бек Никола Варга, бочни нападач Итан Дервиши, централни нападач Дејан Живков који је стигао повређен и тек ће се ових дана укључити у рад са осталима, бочни напада Игор Кудрић, ту су и двојица младића који из прикрајка чекају прилику Љубомир Живановић и Војин Џарић.

Иако је зимус стигао, и за Растка Бајића се може рећи да је новајлија, јер је на припремама повредио и читаво пролеће провео на рехабилитацији, па се тек сада укључио равноправо у рад са осталима.

– Прелазни рок траје и неће бити изненађење ако у ходу буде промена. Ту пре свега мислим на одласке, ако неко схвати на неће моћи да избори место у тиму и жели да одабере клуб у којем ће играти, нећемо му правити сметње. Истовремено, ако нам се понуди неко квалитетан, нећемо га одбити, јасан је Милош Андрић. Иако су се овог лета, углавном оствариле жеље везане за повратак Бечејаца у матичну средину, једна, по свој прилици, неће. Желели су Бечејци да врате везисту Јована Ћука, али његов садашњи клуб Цемент из Беочина не даје папире.

Од Итана Дервишија у Бечеју очекују да потврди квалитет – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 30. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!