У СУБОТИЦИ ПРЕДСТАВЉЕН СЛАВКО ПЕТРОВИЋ (ВИДЕО)

Након пораза од Новог Пазара досадашњи шеф стручног штаба Небојша Вучковић споразумно је раскинуо уговор са ФK Спартак Ждрепчева крв. Управа клуба врло брзо је пронашла ново решење и за новог шефа именовала Славка Петровића.

Председник клуба Никола Симовић представио је новог првог тренера плавих Голубова – Славко Петровић је данас на позицији шефа стручног штаба заменио господина Вучковића којем се овом приликом захваљујем на свему што је урадио за наш клуб. Нови шеф струке Славко Петровић радио је у Немачкој, Мађарској, Босни и Херцеговини и у Србији и постизао одличне резултате поготово у клубовима у Србији и Босни и Херцеговини. Сигуран сам да ће његово искуство и знање помоћи нашој младој екипи да изађе из кризе у којој се тренутно налази. Сигуран сам да наша екипа по квалитету не заслужује да буде на позицији на којој се тренутно налази, али једноставно то је фудбал. Имамо прилику и шансу да покажемо своје право лице у ових преосталих шест кола и да смо бољи него што то табела говори. Први циљ је да се што пре обезбеди опстанак а од лета је нова сезона па ћемо видети шта и како даље. Са Славком Петровићем смо потписали Уговор на две године значи до лета 2024 године. И овом приликом му се захваљујем што је дошао у наш клуб и желим му пуно среће.

Славко Петровић се захвалио на позиву – Враћам се у српски фудбал после непуних десет година. Драго ми је да сам дошао у овај клуб јер после пар дана могу рећи да се овај клуб води на високом нивоу што на Балкану и није често такав случај. Спартак има такву кореографију и водство клуба иза себе што ме је одушевило. Прихватио сам радо позив, јер улазим у неке године и вуче ме место да радим где сам рођен. Имао сам понуде из БиХ и Македоније али сам радои прихватио понуду из Суботице јер сам близу Београда. Оно што се тренутно догађа у клубу по питању резултата нико није очекивао, сматрам да је играчки кадар пуно квалитетнији од места које заузимају и надам се да ћемо пробудити одређене играче. Пораз од Новог Пазара нико није очекивао јер са победом би практички решили проблем око испадања. На нама је сада да засучемо рукаве, откријемо узроке шта је довело до овога и да то отклонимо. Kлуб морамо спречити од турбуленвција и да се спремимо за следећу годину. Свидела ми се амбиција да се покуша доћи до Европе, али то ћемо видети када склопимо екипу. Следеће сезоне пет екипа може да се прикључи европским утакмицама и то је мени особно, јако интересантан циљ.

 

 

Извор: https://www.fkspartak.com/

ОБЈАВЉЕНО: 20. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!