У УЖИЦУ И НОВОМ НАСЕЉУ СПРЕМА СЕ ФЕШТА ПРОСЛАВЉА СЕ ОПСТАНАК, МЕТАЛАЦ СЕ НАКОН 17 ГОДИНА ВРАЋА У СРПСКУ ЛИГУ, „РУДАРИ“ БЕЗ ТРЕНЕРА САВИЋА, СВЕЛИ ШАНСЕ У ДОМЕН ТЕОРИЈЕ

Шесто коло плеј-аута Моцарт Бет Прве лиге у великој мери је разрешило недоумице око опстанка у лиги. Први пут се догодило да су гости имали максимални учинак (три меча завршена истим резултатом). Од четри утакмице, две су биле у жижи пажње, у Горњем Милановцу и Лазаревцу. Металац је имао више од игре, нападао, стварао шансе и на крају изгубио. Гатовци су у свечарском расположењу отишли кући и спремају свечаност за суботу у последњем колу. Слична судбина задесила је Колубару и први пораз у доигравању скупо ће их коштати. Највише голова постигнуто је у Челареву и на крају су се радовали Лесковчани. Раднички и ОФК Вршац су одиграли меч без резултатског значаја, три бода одлазе на југ.

У Новом насељу се спрема фешта и нешто што је јесенас изгледало немогуће претворило се у стварност. Многи им замерају да нису баш фудбалски дошли до бодова, они не хају и важно је да ће наредне сезоне бити чланови Прве лиге. Поред Деспотовице су одиграли тактички мудро, искусно, бранили се и имали среће да се домаћин прописно испромашивао. Пресудио им је Јокић са беле тачке, бивши играч „плаваца“. За противника ће имати градског ривала са Детелинаре, који игра растерећен, сакупио је шест бодова, углавном од фаворита, којима су били преко потребни. Лесковчани су три пута шутнули ка голу „канаринаца“ и погодили, домаћин од бројних прилика само је две претворио у голове. Показали су се као специјалисти против ривала којима гори под ногама, честитаће домаћину на опстанку, али ће покушати да му отежају пут до остварења циља. Доласком тренера Тешовића и спортског директора Јањића, Новосађани су се престројили, вратили самопоуздање и јасним моделом игре показали колико вреде. Нажалост, исувише касно за веће домете.

Металац само теорија држи у игри за опстанак. Пропустили су сијасет прилика у доигравању и зарађено у лигашком делу олако прокоцкали. Освојили су пет бодова у плеј-ауту и по томе се налазе при дну табеле, за разлику од конкурената који су имали жетву бодова. Против Младости ГАТ им се једноставно није дало, нападали су, стварили бројне прилике и за промашаје били кажњени. Прошло је 17 година од како су играли као српсколигаши и уколико задрже постојећи играчки кадар, организцаију и функционисање клуба, брзо ће се вратити. На опроштају од Прве лиге одлазе у Лековац и прилика је да, растерећени покажу колико заиста вреде. ГФК Дубочица је далеко била успешнија на гостовањима (код куће два бода), имали су великих кадровских и организационих проблема, мењали тренере и уместо плеј офа завршили у плеј ауту.

Колубара је највероватније након годину дана наставила стрмоглави пад, који ће се завршити у Српској лиги. Дуго су били изнад црте, велики број нерешених утакмица у финишу зачињен кључним поразом од Ужичана кумовали су неуспеху. Одмах по завршетку утакмице тренер Игор Савић је из моралних разлога поднео оставку. У изјави за наш портал рекао је да нису добро ушли у меч, деловали су сувише млако као да се нису борили за опстанак. Ривалу је одао признање, више су, каже он, желели победу, изгарали, одиграли фер и коректно и на томе им честита. На опроштају од лиге одлазе у Вршац, који се издигао и на четири меча донео десет бодова. Испод Вршачког брега су неуспешни (два пораза), док су Лазаревчани на страни непоражени (два ремија).

На стадиону „Радомир Антић“ спрема се велика фешта. У Лазаревац је аутобусима и приватним колима отпутовало 600 навијача, тако да су имали домаћински амбијент и подршка је допринела да остваре најзначајнију победу у првенству. На званичној страници клуба каже се да су поред победе, створили љубав и емоције које се преносе са навијача на играче. Близу опстанка су дошли на честит и витешки начин, чистог образа и уздигнутог чела. Понекад се у емоцијама претерало као на пример на утакмици са Новим Садом 1921. Угостиће одавно отписане Новобеограђане који у доигравању нису освојили ни бод.

Фото: Прва лига Србије

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 23. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!