У ЖЕЛЕЗНИЧАРУ ОПТИМИСТИ ПРЕД ДОЛАЗАК ПАРТИЗАНА, ТРЕНЕР ЛИНТА ИСТИЧЕ: МОРАМО ДА БУДЕМО ХРАБРИ

За фудбалере Железничара без сумње у петак од 20.00 часова од следи најтежи испит у суперлигашком друштву. Изабраници Александра Линте пред домаћом публиком у Панчеву дочекују Партизан. У клубу који већ сада исписује историју града, надају се да би после дуела са Партизаном, она могла да добије и епитет златна.
У Железничару влада велики оптимизам, а уочи дуела са другопласираним Партизаном, тренер Александар Линта истиче:

-Историјска утакмица је пред нама. Први пут Партизан гостује у Панчеву. За нас је то једна лепа прилика да се покажемо у добром светлу. Кад то кажем мислим да изнесемо добру енергију, да испоштујемо принципе на којима радимо, да будемо храбри, енергични, мудри кад имамо лопту. Са друге стране и да верујемо у нас. Партизан је озбиљан ривал, скуп доста добрих појединаца. Имају и квалитетан стручни штаб. Ипак, бавимо се спортом, а спортски је увек надати се добром резултату. Можемо да одиграмо квалитетну утакмицу, а да из те тимске игре дођемо до резултата који нам одговра – истакао је Александар Линта, тренер Железничара.
Не обазиру се много на минуле резултате у Железничару. Свесни су да имају квалитет и да уз помоћ навијача могу до три бода.

– Биће ово лепа прилика и да јавност у Србији упозна стадион Железничара. Терне је добар, трибине такође, најлепши амбијен са овим зеленилом. Ово је заиста лепа прилика да сви заједно уживамо и да верујемо у позитиван резултат.
Имали су тежак период иза себе фудбалери Железничара, ипак поглед на табелу не “баца их у очај” већ тера да покажу шта знају против до сада најквалитетнијег ривала.
– Атмосфера је добра. Иза нас је тешка утакмица са ТСЦ-ом, свесни смо свега, па и негативних резултата. Иако смо губили те утакмице знамо да је било и неких сегмената игре којима можемо да будемо задовољни. Верујем да ће и утакмица са Партизаном донети неке добре ствари. Наравно, подразумева се да бисмо волели да резултат буде што повољнији за нас – закључио је Линта.
Двоструки стрелац у Бачкој Тополи Александар Ђорђевић верује да Железничар може да изненади Партизан:
– Резултат у Бачкој Тополи је био превисок. Не могу да кажем да смо били бољи, али у неким сегментима игре смо парирали ТСЦ-у, иако резултат не говори у прилог томе. Напредовали смо много у претходном периоду са начином игре. Постићи три гола против првопласиране екипе у елити довољно говори о нама и нашем нападачком опредељењу. Верујем да ће у наредном периоду наш начин игре бити још бољи и офанзивнији.
Партизан је у претходне две утакмице стизао предност ривала од два гола и успевао да победи. Надају се у Железничару да уколико буду имали предност, да ће је и задржати до краја меча.

– Партизан је скуп сјајних играч. Показали су квалитет и озбиљан карактер, јер су успели да преокрену чак две утакмице, које су губили. То довољно говори о њима. Ипак, нећемо одступити од наше игре. Анализирали смо њихов претходни меч, знамо шта нас чека, даћемо максимум и надамо се позитивном резултату – закључио је Ђорђевић.
Трибине стадиона у СЦ “Младост” нема сумње биће испуњене до последњег места, с обзиром да се већ данима тражи улазница више. Предност приликом преузимања имали су навијачи са сезонским картама, који ће бити 12. играч тиму који са клупе предводи Александар Линта.

ОБЈАВЉЕНО: 22. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!