У ЗНАКУ МИЛОША САВАНОВИЋА

ФУДБАЛЕРИ НАФТАГАСА, НОВОГ СРПСКОЛИГАША, ЕФИКАСНИ У ПРИПРЕМНОМ ПЕРИОДУ

После Војводине 1928, коју су на гостовању у Перлезу победили 4:0, Нафгагас је, истим резултатом савладао и ОФК Београд. Ово је била прва утакмица Елемираца на свом терену после пласману у српсколигашко друштво.
Тренери Владимир Грбушић и Стевица Кузманоски, имали су на располагању два тима, а „нафташи” су били и ефикаснији и расположенији за игру.
Судећи по првим мечевима, тренер Грбушић имаће слатких мука, поготово око избора офанзивног дела тима где је перјаница голгетер Милош Савановић (са слике), а уз њега искусни Миљан Миливојев и Милош Жеравица.
– Момци су одиграли ангажовано и уз два у првом полувремену, створили три зицера, па је вођство могло да буде и убедљивије. У одбрани смо омогућили „роматичарима“ да дођу до две шансе, после наших киксева и споре реакције. Игру из задње линије морамо да убрзамо – каже Грбушић. Савановић је, прошле јесени, био голгетер лиге у дресу ОФК Бечеја 1918, а екипи са Карабурме два пута погодио је мрежу, био је и асистент и
видело се да ће представљати силно појачање за дебитанта у српсколигашкој конкуренцији.
– Нисмо још у најјачем саставу. Никола Грбић прикључио се после одмора, Чигоја је почео да тренира и вуче лакшу повреду, а треба да се прикључи и штопер Станковић, на њега озбиљно рачунамо.
Елемирци су опасни после прекида јер имају одличне извођаче слободних удараца. Поред Жеравице и Миливојева ту су Степанов и млади Вукоје. Жеравица се истиче сјајним завршним пасом, асистирао је код другог гола када су скочни домаћини били испред мреже Београђана а Бјелица крај друге стативе постигао други гол.
– Са селекцијом смо завршили, немамо више играча на проби, неколицини смо се захвалили и погон је формиран. Може да буде само јачи и на вишем нивоу, а то би сигурно представљало бум и јака појачања. Видећемо шта доносе наредни дани – истакао је амбициозни Владимир Грбушић, после победе над ОФК Београдом.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!