U17 – КАДЕТИ ЖЕЛЕ НА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ У МАЂАРСКОЈ, РИВАЛИ ИЗРАЕЛ, БИХ И БЕЛОРУСИЈА

Србија се вратила на мапу најбољих младих селекција у Европи, кадети су били 3. на последњем Првенству Европе у Израелу, а омладинци осми на завршном турниру који се одржао у Словачкој. Жели се нови искорак, нови пласман и нови добри резултати. Жребом у Нину познати су и ривали кадета на путу до Првенства Европе које се одржава у Мађарској (18. мај – 2. јун 2023.). Изабраници селектора Александра Луковића налазе се у групи са Израелом, Босном и Херцеговином и Белорусијом. По две селекције из сваке групе избориће пласман на завршни турнир.

„Морам да будем задовољан исходом жреба и већ ових дана крећемо са припремама за изазове који нас очекују на пролеће 2023. године. Свим противницима приступамо на максимално озбиљн начин јер су играма и резултатима у претходној рунди квалификација показали да поседују квалитет. Битно је да ми будемо на нашем нивоу и у том случају не страхујем за резултат. Највише информација имам о Босни и Херцеговини, јер сам имао прилику да испратим неколико њихових утакмица. Следи период анализе и прикупљања информација о Израелу и Белорусији, сигуран сам да ћемо спремно дочекати мечеве одлуке у квалификацијама. Две првопласиране екипе иду на завршни турнир у Мађарску, али ми ћемо се трудити да освојимо групу и да не дозволимо никакво изненађење“ рекао је селектор Александар Луковић.

 

 

И директор млађих категорија ФСС Никола Лазетић не крије да Србија жели нови успех на европској сцени. Он је данас заједно са селекторима Луковићем и Дамјановићем испратио жреб у СЦ ФСС у Старој Пазови.

„Пре свега морам да истакнем чињеницу да смо захваљујући резултатима у последње две године повратили углед млађих репрезентативних категорија и изборили право да будемо носиоци жреба у обе конкуренције. Не само у овим квалификацијама које очекују момке Александра Луковића и Јована Дамјановића, већ и у оним које ће играти пулени Александра Јовића и Радована Кривокапића за завршне турнире 2024. године. То је велика част и обавеза више да још једном остваримо велики подвиг и да са обе селекције изборимо пласман на Европско првенство. Мало ми је жао што нисмо добили домаћинство у конкуренцији омладинаца, али то не умањује наше шансе да у Пољској освојимо прво место у групи. После историјских резултата и освојених титула у Литванији 2013. и на Новом Зеланду 2015. године, наступио је период лоших резултата, али смо вредним радом и правом стратегијом у последње две године успели да вратимо наше млађе селекције на велику фудбалску сцену. Сада је тренутак за још један искорак и сигуран сам да ће обе селекције оправдати очекивања и обезбедити Србији учешће на још два велика догађаја као што су Европска првенства на Малти и у Мађарској“ јасан је директор Никола Лазетић.

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!