УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЖЕЛЕЗНИЧАРА У ДЕРБИЈУ КОЛА

Железничар – ИМТ 2:0 (0:0)

СТАДИОН:СЦ Младост, Панчево. Гледалаца: 1.000. Судија: Иван Стаменковић. Стрелци: Кордић у 55. и Гигић у 59. минуту за Железничар.Жути картони: Хајдин, Ковачевић, Гргић (Железничар), Ћирковић, Делевић, Стефановић (ИМТ).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић, Балаж, Гргић /90.Обреновић/, Хајдин, Кордић /73.Шушњар/, Ковачевић, Миликић, Петровић /90.Бркић/, Томановић, Зувић/73.Лаиновић/, Ђорђевић/89.Јанковић/

ИМТ:Којић, Делевић, Џиновић, Глишић, Л.Луковић, М. Луковић,Обекпа /64.Ћирковић/,Радочај, Стефановић, Видић/64.Стаменић/, Вукић /64.Чарлс/

У дербију кола Железничар је после боље и убедљиве игре на домаћем терену без већих проблема савладао лидера на табели Прве лиге екипу ИМТ-а. Са нова три бода, Панчевцу су се примакли на само два бода првопласираној екипи из Београда, па нема сумње да ће трка за позицију број један бити узбудљива до самог краја првенства.

Иначе, ово је Железничару била друга победа у дерби мечевима овог пролећа. Пре тога су савладали у гостима тада другопласирани Графичар са 1:0, а сада је „пао“ и лидер првенста.

У првом полувремену, с обзиром на важност утакмице виђена је опрезна игра са обе стране. Углавном су сутихијски нападали и једни и други.

Ипак, како је утакмица одмицала, Железничар је играо све сигурније, а резултат је дошао у другом полувремену. Одлично су отворили наставак меча домаћи, прво је мрежу Којића погодио Кордић, а потом и најбољи играч Железничара Дарио Гргић четири минута касније.

Већ тада је било јасно да ће бодови остати у Панчево за ново убедљиво славље. Ваља и напоменути да су гости имали и пенал, али га нису искористили.

Следећу утакмицу Железничар игра против ОФК Вршца у гостима.

Извор: http://www.rtvpancevo.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!