УБЕДЉИВИ НОВОСАЂАНИ

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

ЛОЗНИЦА – РФК НС 1921 1:4 (0:2)

Стрелци: Мартинкевич у 78. за Лозницу, Вујаклија у 6. из пенала, Кокир у 39. и 50, В. Балабановић у 52. минуту.

Стадион у Клупцима. Гледалаца: 300. Судија: Урош Ржић (Београд). Помоћници: Димитрије Власачевић и Андреа Пиљак (Београд). Жути картони: С. Вујаклија, Вукасовић, Кокир, Милосављев (РФК НС 1921). Црвени картон: Делевић (Лозница) у 6. минуту.

ЛОЗНИЦА: Лучић, Делевић, Мићић, Дамјановић (од 56. Комарчевић), Сантрач (од 70. Ристић), Вићентијевић, Пантић (од 11. Станојевић), Радмановац, Николић, Ивановић (од 56. Матић), Добријевић (од 56. Мартинкевич).

РФК НС 1921: Елесин, Вукасовић (од 55. Сердар), Радивојевић, В. Балабановић (од 70. Илић), Вујаклија (од 70. Живковић), Кокир (од 55. Милосављев), М. Балабановић, Милошевић, Благојевић, Андрејевић (од 75. Мирковић), Каришић.

Када утакмица, већ у првим минутима, крене необичним током, тада и епилог лагано може да се наслути. Гости су, у четвртом минуту, организовали контранапад, а уз Балабановића нашао се штопер Делевић. На ивици казненог простора дошло је до прекршаја, судија Урош Ржић био је у недоумици шта да пресуди.

Консултовао је другог помоћника, Андреа Пиљка, после чега му је сугерисао на казнени ударац. Тешко је извагати, али стекао се утисак да је прекршај начињен бар за педаљ испред ивице шеснаестерца. Казна за Лозницу, међутим, имала је двоструки ефекат, досуђен је казнени ударац, а Делевић је као последњи играч одбране добио црвени картон. Убеђивање је потрајало, одлука судија наговестила је крах домаћина, са беле тачке сигуран је био Вујаклија и за госте отворио капиталан развој догађаја.

Тада су настали проблеми за домаћине. Већ у 11. минуту тренер Анђелковић извршио је измену, рачунајући да све не оде у нежељеном правцу. Пантића, из везног реда, заменио је штопер Станојевић. У 16. минуту могло је да дође до изједначења. После слободног ударца Дамњановића, лопту је телом спустио Добријевић, али Вићентијевић се спетљао надомак гола и волшебно промашио.

Новосађани су, у 39. минуту потврдили да са њима нема шале. Одличан напад по десној страни и асистенцију Милошевића, искористио је Кокир и удвостручио предност. У последњем минуту првог дела још једна стопостотна шанса, на слободан ударац Сантрача, са петерца је Милош Николић пропустио да погоди мрежу.

У наставку, головима Кокира у 50. и два минута касније В. Балабановића, канаринци су стигли до недостижних 4:0!

Домаћини су успели да стигну до почасног гола у 78. минуту голом  Мартинкевича. Све остало је за заборав, било је то најслабије издање Лознице ове јесени. По завршетку меча гости су вероватно били у чуду како су лако дошли до високе победе, која је више него заслужена по приказаном, истина, са играчем више.

ФОТО: Ј. Грлић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!