Моцарт бет Прва лига улази у завршницу и до дуге зимске паузе остало је да се одиграју још два кола. Претходно 17. коло обележио је пораз лидера и смена на табели, тако да су “Трактористи” поново преузели примат. Златиборци су уписали победу после два месеца “суше” и зачеље препустили Раду. Ужичани су одиграли десету нерешену утакмицу, Панчевци се налазе у незадрживом налету, у Митровици победа Радничког зачињена са сачетири црвена картона.

Предстојеће 18. коло обележиће дерби на Убу, и гостовање уморног лидера са Новог Београда. Јединство је “наместило” екипу и у претходна три кола узели су седам бодова. Са појачањима су погодили и осим разиграног Кваку истакао се други интернационалац Ибрахим Зубаири са два гола на Бањици. Убљани за ИМТ-е тврде да су заслужено на водећој позицији, и не могу да прете лидеру. У првом дуелу су поражени И дало се закључити да Новобеограђани играју модеран, брз фудбал, и најбоља су екипа против које је играо домаћин. Гости доалзе помало уморни од дуела у купу са Нишлијама

Градски дерби игра се иза јужне трибине стадиона “Рајко Митић”, где долази фењераш са Бањице. Домаћин има убојити навални ред (38 голова), мада се нису баш истакли чврстином задње линије. Поражени су у Клупцима и очигледно је да велики број утакмица и згуснути распоред узима данак. “Грађевинари” су разочарали и везали су три пораза. Ривали нису пуно одмакли и од седмог места удаљени су седам бодова, али морају да побеђују, бар на свом стадиону ако желе да се помере са зачеља. Свестан је тренер Корак да млади састав има осцилација у игри али досадашњи учинак не улива поверење И неминовне су промене И довођење појачања.

Сремски дерби игра се у Инђији, где стижу све бољи Митровчани. “Зелено-бели” су имали доста среће у Милановцу и бод су освојили голом првог стрелца лиге Стојановића у 90. минуту. Како кажу, одиграли су најслабију утакмицу и нису успели да се прилагоде противнику. Домаћин је заређао са ремијима (девет укупно) и дуго су без победе на свом стадиону. Раднички је на пет дуела освојио девет бодова и дуго су без пораза. Играју дисциплиновано, знају шта хоће, на утакмицама пада најмање голова. Последњи тријумф остварили су против Новобеограђана у дуелу који су обележила четири црвени картона. Тренер Николић неће моћи да рачуна на суспендованог Милинковића и Протића.

ОФК Вршац је домаћин Металцу, биће то сусрет два ривала који у последње време играју променљиво. Домаћин је на претходне четири утакмице освојио један бод и пали су на табели. Негују специфичан стил игре, али је очигледно да имају велике кадровске проблеме и од раније не могу да рачунају на првог стрелца Павлова. Металац је био на корак да упише победу после дужег времена против Инђје, и са ремијем прекинули су низ од четири пораза. Ако нису освојили три бода пружили су допадљиву и садржајну игру, промена тренера требало би да да резултате.

Новосађани су имали до пораза у Панчеву уписали три победа и тренутно се налазе у безбедној средини. Имају искусан састав, подигли су форму и ближи су победи од Златибора, који је славио после девет утакмица. Више бодова су освојили на Швајцарији, на страни пет, тако да “канаринцима” дајемо предност.

“Мајстори” су друго полувреме у Сремској Митровици одиграли без искљученог Ђокића, а у завршници и Ахметовић је морао раније у свлачионицу, тако да ће изостати за дуел са Мачвом. У среду су заустављени у осмини финала купа од Радника и доста су се потрошили. Шапчани су ремијем са ГФК Слободом прекинули серију од три пораза. Тренер Куртушић има великих кадровских проблема уназад неколико утакмица и са гостовањима су донели два бода. Знају да без бодова на страни не могу се надати месту у плеј-офу којем теже. Новобеограђани су готово све бодове освојили поред “Студењака”, уписали су највише пораза (десет) и “танки” су у реализацији.

Дерби западне Србије игра се у вечерњем термину у Ужицу. “Ере” су нанизали десет нерешених резултата (осам одиграли без голова), и без пораза су на стадиону “Радомир Антић”. Лозница, наредни ривал, има ограничени фонд играча и тренер Нешковић у ростеру има 13, који ће изнети сав терет до краја сезоне, то је основни разлог зашто немају већу залиху бодова. Бољи учинак имају на страни (10 бодова), примили су највише голова у лиги и против себе ће имати чврстог и дисциплинованог домаћина. Лозница ће бити ослабљена за изостанак пожутелог Пантића, Поповића и повређеног Јелевића.

Коло се затвара у понедељак у Крушевцу мечом између Трајала и Железничара. “Гумари” су домаћинска екипа, мало дају голова и позади нису толико стабилни. Панчевци долазе у Крушевац у улози фаворита, мада им неће бити лако против непредвидивог домаћина. У среду су у купу пружили добар отпор ТСЦ, и до понедељка имаће довољно времена да се одморе и “напуне” акумулаторе. У серији су од четири победе, мада на гостовањима нису тако убедљиви као поред Тамиша.

Извор: http://www.srbijasport.net