Победа Партизана, пораз Црвене звезде. Половичан учинак српских представника када је у питању битка за што бољи национални коефицијент. Од максимална четири бода (4,000) зарадили смо 2,000, па када то поделимо са четири (број клубова што су започели европску сезону), долазимо до рачунице да се на наш збир (петогодишњи обрачун) овог четвртка долива 0,500.

Имали смо 30,375, сада смо, захваљујући новом тријумфу црно-белих против Kелна, на 30,875.

Први утисак – није лоше. Лако је видљиво да смо задржали предност у односу на прве пратиоце Норвежане и Чехе, који су такође узели по 0,500, захваљујући победама Молдеа и Словацког, док смо Швајцарцима, рецимо, додатно побегли. Они су ове недеље профитирали само од Базеловог бода у Братислави (3:3), што им је донело свега 0,250 бодова.

Украјинци (0,600) и Данци (0,800) узели овог четвртка више од нас, али пошто они све зарађено деле са пет (са толико су клубова почели сезону у Европи), и притом заостају три, односно четири цела бода, за сада нам нису у фокусу.

Али зато од овог кола пажњу и те како морамо да обратимо на Турке. Њихове четири данашње победе (Сивас, Фенербахче, Трабзон, Башакшехир), те осигурано пролеће од стране два клуба (Фенер и Башакшехир), донели су им чак 2,200 бода и скок са 18. на 14. позицију.

Да, и Турци деле са пет, али ако наставе у овом ритму убрзо ће нам постати најозбиљнији такмац у борби за то 11. место. Поготово ако се Трабзон и Сивас придруже Фенеру и Башакшехиру у нокаут фази. А није да су им шансе лоше.

Имаће, дакле, Звезда додатни мотив у наредној рунди против турског шампиона који стиже на Маракану 27. октобра…

 

 

Извор: https://www.mozzartsport.com/